Једноставна припрема

Трик за укуснији слатки купус: Даће му посебан шмек

  • Извор: Крстарица
  • 31.10.2024. 06:30

Од свјежег купуса можете да спремате разна јела, као што су сарме, ролат…, али и познато српско јело на кашику - сладак купус.

Припрема овог јефтиног, а укусног јела је врло једноставна, али увијек може да буде боља. Многе домаћице у сладак купус додају месо и флекице, иако постоје два састојка која сви имају код куће, а који ће сладак купус учинити много укуснијим.

У питању су сенф и сирће.

Сенф

У сладак купус пред крај кувања додајте једну-двије кашичице сенфа у праху или обичног сенфа, који год да имате код куће. Даће јелу посебан шмек.

Сирће

Многе домаћице не додају сирће када кувају купус, али он такође, као и сенф, побољшава укус јелу и даје му одређену киселост. Сирће се додаје послије пола сата и то само једна кашика.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: