Jednostavna priprema

Trik za ukusniji slatki kupus: Daće mu poseban šmek

  • Izvor: Krstarica
  • 31.10.2024. 06:30

Od svježeg kupusa možete da spremate razna jela, kao što su sarme, rolat…, ali i poznato srpsko jelo na kašiku - sladak kupus.

Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvijek može da bude bolja. Mnoge domaćice u sladak kupus dodaju meso i flekice, iako postoje dva sastojka koja svi imaju kod kuće, a koji će sladak kupus učiniti mnogo ukusnijim.

U pitanju su senf i sirće.

Senf

U sladak kupus pred kraj kuvanja dodajte jednu-dvije kašičice senfa u prahu ili običnog senfa, koji god da imate kod kuće. Daće jelu poseban šmek.

Sirće

Mnoge domaćice ne dodaju sirće kada kuvaju kupus, ali on takođe, kao i senf, poboljšava ukus jelu i daje mu određenu kiselost. Sirće se dodaje poslije pola sata i to samo jedna kašika.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: