Помоћ при кувању

Трик за савршено кувану рижу: Додајте ово и заборавите на лијепљење

  • Извор: Агенције
  • 08.11.2024. 15:10

Увијек је корисно знати одређене кухињске трикове који ће нам помоћи у кувању. Ево једног трика за лаку припрему пиринча.

Наиме, приликом кувања често постаје љепљив и превише мек, због чега не може да задржи текстуру.

За савршено припремљен пиринач, однос воде и пиринча треба да буде три према један, што подразумијева да на једну шољу пиринча треба да сипате три шоље воде.

Такође, веома ефикасан трик подијелила је и Јелена Коцмановић, познатија на Инстаграму под именом Наш дан сваки дан, која је с годинама стекла велико кулинарско искуство.

Ове намирнице убрзавају метаболизам и помажу при мршављењу

Ове намирнице убрзавају метаболизам и помажу при мршављењу

Она је открила који састојак је неопходан како би пиринач био савршено скуван, које год јело да правите.

– Уколико приликом кувања пиринча додате неколико капи лимуновог сока, пиринач се неће лијепити и биће растресит – каже она.

Стога, ако вам пиринач до сада никако није успијевао или ако сте почетник у кувању, следећи пут искористите овај трик и будите сигурни да ће добро испасти.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: