Пржење у дубокој масноћи увијек носи ризик од прскања врелог уља које може да изазове озбиљне опекотине на рукама и лицу.
Без обзира на то да ли пржите месо, крофне или помфрит, врело уље најчешће прска на све стране, па чак и ако избјегнете опекотине сигурно ће капљице масноће завршити на шпорету и зидовима кухиње.
Како је на друштвеним мрежама открила инфлуенсерка Мирјана, од баке је научила сјајан трик како спријечити врело уље да прска приликом пржења.
Да би сте спријечили прскање, биће довољно да у врело уље убаците комадић корице хљеба.
Он ће истог тренутка "смирити" уље, односно "покупити" воду, па уље неће прскати кад у њега убаците, рецимо, месо или тијесто које би требало пржити у већој количини масноће.
Хљеб је неутрална намирница која неће утицати на укус меса или крофни.
Мирјана је демонстрирала како то и практично изгледа приликом пржења јаја на око у тави, а напоменула је да овај трик "ради" и приликом пржења у фритези.