Руска салата је синоним за празнике. Дословно ниједно весеље у Србији без ње не може да прође. Свако има свој савршени рецепт, а ми смо пронашли један који ће класишну руску салату да подигне на виши ниво!
Руска салата и празнична трпеза су спој из снова! А уз додатак једне неочекиване намирнице побољшаћете њен укус.
Рецепт за руску салату
Наиме, ријеч је о јабуци, а за припрему руске салате вам је потребно:
- Пет комада кромпира
- Двије шаргарепе
- 300 грама пилећих филета
- Четири кисела краставца
- 200 грама грашка из конзерве
- 150 г лука
- 2 зелене јабуке
- 250 г мајонеза
- со и бибер.
Кромпир и шаргарепу скувајте, па их огулите. Скувајте пилетину, киселе краставце, јаја, па их насјецкајте и додајте јабуке исјецкане на коцкице.
Ставите грашак у велику посуду након што га исцједите. Додајте остале намирнице и добро промијешајте. Зачините сољу и бибером.