Ruska salata je sinonim za praznike. Doslovno nijedno veselje u Srbiji bez nje ne može da prođe. Svako ima svoj savršeni recept, a mi smo pronašli jedan koji će klasišnu rusku salatu da podigne na viši nivo!
Ruska salata i praznična trpeza su spoj iz snova! A uz dodatak jedne neočekivane namirnice poboljšaćete njen ukus.
Recept za rusku salatu
Naime, riječ je o jabuci, a za pripremu ruske salate vam je potrebno:
- Pet komada krompira
- Dvije šargarepe
- 300 grama pilećih fileta
- Četiri kisela krastavca
- 200 grama graška iz konzerve
- 150 g luka
- 2 zelene jabuke
- 250 g majoneza
- so i biber.
Krompir i šargarepu skuvajte, pa ih ogulite. Skuvajte piletinu, kisele krastavce, jaja, pa ih nasjeckajte i dodajte jabuke isjeckane na kockice.
Stavite grašak u veliku posudu nakon što ga iscjedite. Dodajte ostale namirnice i dobro promiješajte. Začinite solju i biberom.