Бундева увелико стиже на пијачне тезге и полице супермаркета, а што не би и у нашу кухињу? Богата антиоксидантом бета-каротеном, јача имунитет, а у њој је и обиље витамина - Ц, Б1, Б2, Б3, Б6, А.
Када се испече, добијете врхунску посластицу. Рецепт за печену бундеву је више него једноставан.
Састојци:
Бундева (цијела или дио, зависно од броја особа које планирате за оброк)
Припрема:
Бундеву очистите влажном крпом, да са коре скинете све нечистоће.
Исјеците је на комаде средње величине и поредајте у плех тако да комади стоје на дијелу са кором.
Пецита на 200 степени пола сата, па смањите на 150. Наставите да печете још око сат времена, да се ухвати златасти слој на бундеви.
Уколико бундева коју сте испекли није довољно слатка, можете по њој додати мало меда.