Више него једноставно

Печена бундева - права јесења посластица

  • Извор: Она
  • 24.09.2024. 17:06

​Бундева увелико стиже на пијачне тезге и полице супермаркета, а што не би и у нашу кухињу? Богата антиоксидантом бета-каротеном, јача имунитет, а у њој је и обиље витамина - Ц, Б1, Б2, Б3, Б6, А.

Када се испече, добијете врхунску посластицу. Рецепт за печену бундеву је више него једноставан.

Састојци: 

Бундева (цијела или дио, зависно од броја особа које планирате за оброк)

Припрема: 

Бундеву очистите влажном крпом, да са коре скинете све нечистоће.

Исјеците је на комаде средње величине и поредајте у плех тако да комади стоје на дијелу са кором.

Пецита на 200 степени пола сата, па смањите на 150. Наставите да печете још око сат времена, да се ухвати златасти слој на бундеви.

Уколико бундева коју сте испекли није довољно слатка, можете по њој додати мало меда.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    Аутроска емисија културног радника и писца Ене Митровске која открива културну, умјетничку и историјску баштину, упознаће вас са занимљивим артефактима, збиркама, легатима и осталим историјским предметима у музејима широм Српске.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.