Једноставно

Најбољи рецепт за домаћи хљеб, ово морате пробати

  • Извор: Агенције
  • 07.12.2023. 21:50

Умјесто да купујете хљеб у пекари, увијек је боље да направите домаћи који ће бити укуснији него куповни.

Потребно је:

- 300 мл воде

- 30 мл квасца

- 600 гр брашна

- мало уља

Припрема:

У ванфлицу измрвите квасац, додајте мало млаке воде и 1 кашичицу шећера. Додајте и мало брашна и измијешајте. Оставите да се квасац активира.

Додајте остатак воде и брашна, затим мало соли и замијесите глатко тијесто. Оно је мало тврђе и тако треба. Покријте да одмори 30 минута на собној температури покривено.

Још мало га обрадите и нека одмори још 10 минута, У корпу ставите  крпу, најбоље ако има коцкице крпа, ставити мало брашно на њу,  па ставите тијесто на крпу и притисните рукама. Покријте фолијом и крпом.

Послије 10 минута, засијеците дубље хљеб ножем и оставите још 10 минута. Рерну угријте на 220 степени и пеците хљеб 50 минута.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм