Припрема јела

Маринирајте месо у овој намирници и биће мекано и сочно као никада

  • Извор: Магазин новости
  • 15.10.2024. 18:17

Различите врсте меса се припремају на различите начине, али оно што је заједничко је то да је маринада обавезна.

Она ће свако месо учинити мекшим и сочнијим, а у зависности које сте изабрали прилагођавате састојке за маринаду. Али, постоји један напитак који искусне домаћице често користе у припреми меса, јер он омекшава месо и чини га укуснијим. Ријеч је о чају.

Помоћу чаја можете припремити савршену маринаду која ће побољшати укус месу, али морате је направити како треба. Користите чај без арома (типа нану, камилицу, зелени чај), као и без адитива. Када направите чај у њега додајте зачине по жељи, као и сјецкани црни или млади лук.

Оставите да се охлади, па прелијте преко меса које сте изабрали. Ако користите пилеће оставите да се маринира неких сат времена, а ако користите друге врсте меса онда маринирајте 6-12 сати. Затим припремите месо по жељи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    Серија: Мућке (Р) (12+)

  • 13:30 Топ 10 тајни и мистерија (Р)

    '' Топ 10 тајни и мистерија (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица (Р)

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Аутошоп магазин (Р)

    '' Аутошоп магазин (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.