Сезона поста је одавно почела. А да ли сте знали да омиљено српско јело можете да прилагодите посној трпези?
Потребно је:
листови киселог купуса
1 велики празилук
1 већа шаргарепа
1 мањи целер
1 мањи кромпир
1 цијела главица бијелог лука
2 кашике ајвара
2 кашике јечмених пахуљица
100 г пиринча
мало сувог зачина
мљевена паприка и туцана љута
ловоров лист
уље
Припрема:
На уљу пропржити празилук, шаргарепу, па додавати једно по једно сјецкано поврће: целер, кромпир, додати пахуљице опран пиринач, сецкан бели лук...
Додавати зачине, мљевену паприку, бибер, суви зачин и ајвар. Све добро изједначити. Листу купуса уклонити дебљи дио листа, ставити пуну кашику надљева, савити са стране и увити сарме мало подуже.
Ређати усправно у шерпу. У средину насјецкати средину купуса која је остала, додати јос мало паприке, ако имате мало димљене рибе добо це доћи. Убацити ловоров лист, прелити водом и крчкати сарму 2,5 сата на тихој ватри. По жељи запећи. Уживајте у савршенству укуса, пишу Новости.