Слађана Несторовић Ристић

Преминула глумица из серије 'Село гори, а баба се чешља'

  • Извор: Блиц
  • 18.09.2024. 15:06

Глумица Слађана Несторовић Ристић преминула јутрос, послије тешке болести, у својој 58. години. Тужну вијест саопштило је Крушевачко позориште на чијој је сцени одиграла многе улоге.

Слађана Несторовић Ристић рођена је 29. 10. 1966. године у Крушевцу. У Крушевачком позоришту запослена је од 24. августа 1990. године. Током каријере остварила је велики број улога у вечерњим представама свих жанрова. Сарађивала је и стицала искуство кроз рад са многим редитељима као што су Милан Караџић, Кокан Младеновић, Љубослав Мајера, Небојша Брадић, Даријан Михајловић, Воја Солдатовић...

Крушевачко позориште има дугу и плодну традицију постављања на сцену дјечијих представа, како играних тако и луткарских, и у том репертоару остварила је низ интересантних и захтјевних улога, сарађујући са Браниславом Недићем и Мишком Динуловићем, а луткарски занат учила је од редитеља као што су Зоран Лозанчић и Мима и Бане Јанковић.

Да ли је Русија активирала 'летећи Чернобиљ'?

Да ли је Русија активирала 'летећи Чернобиљ'?

Њена дугогодишња каријера овјенчана је наградама на многобројним фестивалима, како у земљи, тако и у иностранству. Кроз мноштво манифестација везаних за институције у средини у којој је живјела или за важне датуме, остварила се и као рецитатор и водитељ програма и свечаних академија.

Осим рада у матичној кући, своје глумачко умјеће показала је и улогама у телевизијским серијама као што су "Село гори, а баба се чешља" "Ургентни центар", "Попадија", а играла и у пилот серији "Егзит" у режији Марка Живића.

Интерпретирала је улоге и у различитим студентским филмовима и представама. Била је брижна супруга и мајка и професионална колегиница која је представљала темељ своје куће и свог позоришта.

Сахрана ће се обавити у петак, 20. септембра у 13 часова на Новом гробљу у Крушевцу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.