Slađana Nestorović Ristić

Preminula glumica iz serije 'Selo gori, a baba se češlja'

  • Izvor: Blic
  • 18.09.2024. 15:06

Glumica Slađana Nestorović Ristić preminula jutros, poslije teške bolesti, u svojoj 58. godini. Tužnu vijest saopštilo je Kruševačko pozorište na čijoj je sceni odigrala mnoge uloge.

Slađana Nestorović Ristić rođena je 29. 10. 1966. godine u Kruševcu. U Kruševačkom pozorištu zaposlena je od 24. avgusta 1990. godine. Tokom karijere ostvarila je veliki broj uloga u večernjim predstavama svih žanrova. Sarađivala je i sticala iskustvo kroz rad sa mnogim rediteljima kao što su Milan Karadžić, Kokan Mladenović, Ljuboslav Majera, Nebojša Bradić, Darijan Mihajlović, Voja Soldatović...

Kruševačko pozorište ima dugu i plodnu tradiciju postavljanja na scenu dječijih predstava, kako igranih tako i lutkarskih, i u tom repertoaru ostvarila je niz interesantnih i zahtjevnih uloga, sarađujući sa Branislavom Nedićem i Miškom Dinulovićem, a lutkarski zanat učila je od reditelja kao što su Zoran Lozančić i Mima i Bane Janković.

Da li je Rusija aktivirala 'leteći Černobilj'?

Da li je Rusija aktivirala 'leteći Černobilj'?

Njena dugogodišnja karijera ovjenčana je nagradama na mnogobrojnim festivalima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Kroz mnoštvo manifestacija vezanih za institucije u sredini u kojoj je živjela ili za važne datume, ostvarila se i kao recitator i voditelj programa i svečanih akademija.

Osim rada u matičnoj kući, svoje glumačko umjeće pokazala je i ulogama u televizijskim serijama kao što su "Selo gori, a baba se češlja" "Urgentni centar", "Popadija", a igrala i u pilot seriji "Еgzit" u režiji Marka Živića.

Interpretirala je uloge i u različitim studentskim filmovima i predstavama. Bila je brižna supruga i majka i profesionalna koleginica koja je predstavljala temelj svoje kuće i svog pozorišta.

Sahrana će se obaviti u petak, 20. septembra u 13 časova na Novom groblju u Kruševcu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.