Loš tajming za sve

3 razloga zašto će Tviter 'umrijeti' za manje od 18 mjeseci

  • Извор: Телеграф
  • 25.07.2023. 15:57

"Tri razloga zašto će Tviter 'umrijeti' za manje od 18 mjeseci", napisao je Endi Grinvej, kreativni direktor kompanije "Rumble", na svom LinkedIn profilu uz detaljno objašnjenje.

Podsjetimo, milijarder Ilon Mask i vlasnik Tvitera od oktobra prošle godine, izrazio je namjeru da ukloni prepoznatljiv logotip platforme, plavu pticu, i zamijeni ga simbolom "X".

- Takođe, čini se da je Mask pomalo škrt u razvoju svog novog identiteta brenda. Prema Tviter korisniku @Fontendou, logo je zapravo grafički oblik koji je trenutno dostupan na jednom veb-sajtu. Još smješnije je da je milijarder potrošio samo 30 dolara na novu marku brenda - piše Grinvej i dodaje:

Vjetar oborio drvo u banjalučkoj Aleji Svetog Save

Vjetar oborio drvo u banjalučkoj Aleji Svetog Save

- U osnovi, ovaj potez pokazuje da Mask ima malo znanja o tome kako brend funkcioniše. Ovo su tri razloga zašto smatram da je 'X' osuđen na propast.

Naime, kako navodi Endi, jedan od principa izgradnje brenda je dosljednost.

- Ljudi grade emocionalnu povezanost sa brendom. Kada promijenite lice brenda, stvarate stranca i tražite od potrošača da započne odnos od nule - pojašnjava.

Pogledajte pravac kretanja: Novi talas oluje stiže večeras

Pogledajte pravac kretanja: Novi talas oluje stiže večeras

Dodaje i da se vrijeme "rebrendiranja" poklapa sa lansiranjem Meta Threads-a.

- Maskov tajming nije mogao biti gori - naglašava.

Karakteristike platforme promijenile su se sa dolaskom Maska, takođe uviđa Endi.

- Tviter je postao mračniji, više desno okrenut i sa više podjela. Brendiranje "X" i njegova zlokobna aura (po mom mišljenju) savršeno odgovaraju novoj ličnosti. To će odbiti ljude. Stari identitet na Tviteru dao je brendu mekšu ivicu. Imao je kapital za koji su potrošači još uvijek mogli da se drže u nadi da će se jednog dana razum vratiti na platformu. Svaka nada da će se to dogoditi je pobijeđena. Pazi na egzodus.

RIP Tviter - zaključuje kreativni direktor.

Jeziv video: Snimljen trenutak pada aviona u Grčkoj!

Jeziv video: Snimljen trenutak pada aviona u Grčkoj!


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм