ATV

Loš tajming za sve

3 razloga zašto će Tviter 'umrijeti' za manje od 18 mjeseci

 • Izvor: Telegraf
 • 25.07.2023. 15:57

"Tri razloga zašto će Tviter 'umrijeti' za manje od 18 mjeseci", napisao je Endi Grinvej, kreativni direktor kompanije "Rumble", na svom LinkedIn profilu uz detaljno objašnjenje.

Podsjetimo, milijarder Ilon Mask i vlasnik Tvitera od oktobra prošle godine, izrazio je namjeru da ukloni prepoznatljiv logotip platforme, plavu pticu, i zamijeni ga simbolom "X".

- Takođe, čini se da je Mask pomalo škrt u razvoju svog novog identiteta brenda. Prema Tviter korisniku @Fontendou, logo je zapravo grafički oblik koji je trenutno dostupan na jednom veb-sajtu. Još smješnije je da je milijarder potrošio samo 30 dolara na novu marku brenda - piše Grinvej i dodaje:

Vjetar oborio drvo u banjalučkoj Aleji Svetog Save

Vjetar oborio drvo u banjalučkoj Aleji Svetog Save

- U osnovi, ovaj potez pokazuje da Mask ima malo znanja o tome kako brend funkcioniše. Ovo su tri razloga zašto smatram da je 'X' osuđen na propast.

Naime, kako navodi Endi, jedan od principa izgradnje brenda je dosljednost.

- Ljudi grade emocionalnu povezanost sa brendom. Kada promijenite lice brenda, stvarate stranca i tražite od potrošača da započne odnos od nule - pojašnjava.

Pogledajte pravac kretanja: Novi talas oluje stiže večeras

Pogledajte pravac kretanja: Novi talas oluje stiže večeras

Dodaje i da se vrijeme "rebrendiranja" poklapa sa lansiranjem Meta Threads-a.

- Maskov tajming nije mogao biti gori - naglašava.

Karakteristike platforme promijenile su se sa dolaskom Maska, takođe uviđa Endi.

- Tviter je postao mračniji, više desno okrenut i sa više podjela. Brendiranje "X" i njegova zlokobna aura (po mom mišljenju) savršeno odgovaraju novoj ličnosti. To će odbiti ljude. Stari identitet na Tviteru dao je brendu mekšu ivicu. Imao je kapital za koji su potrošači još uvijek mogli da se drže u nadi da će se jednog dana razum vratiti na platformu. Svaka nada da će se to dogoditi je pobijeđena. Pazi na egzodus.

RIP Tviter - zaključuje kreativni direktor.

Jeziv video: Snimljen trenutak pada aviona u Grčkoj!

Jeziv video: Snimljen trenutak pada aviona u Grčkoj!


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:05 Serija: Еskobar (16+)

  Podvizi ozloglašenog narko-bosa, Pabla Еscobara.