I dalje tropske noći

Sutra crveno upozorenje zbog visokih temperatura

  • Izvor: SRNA
  • 15.07.2024. 22:54

Crveni meteoalarm sutra će biti na snazi za cijelu Srbiju i Crnu Goru, gdje se očekuje 41 stepen Celzijusov.

U Srbiji je najavljena dnevna temperatura od 38 stepeni Celzijusovih.

U Crnoj Gori sutra će biti pretežno sunčano i vruće, a poslijepodne će doći do umjerenog razvoja oblačnosti. Više oblaka biće u planinama na sjeveru, pa je ponegdje moguća kratkotrajna nestabilnost, navedeno je na stranici crnogorskog Zavoda za hidrometeorologiju.

Jutarnja temperatura vazduha od 15 do 26, a dnevna od 31 do 41 stepen Celzijusov

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore ističu da zbog visoke temperature nepovoljno utiču na organizam i apeluju da građani poštuju savjete ljekara i sačuvaju zdravlje.

Na terenima sa povećanim rizikom od požara situacija je pod kontrolom i nema požara koji ugrožavaju materijalna dobra građana ili eko-sistem, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH do 17. jula na snazi je upozorenje na visoku dnevnu temperaturu vazduha i visoku vrijednost UV indeksa.

Najavljena je dnevna temperatura vazduha između 35 i 42 stepena, pa će u većem dijelu narandžasto upozorenje sa temperaturom do 35 stepeni, a crveno lokalno na sjeveru, sjeveroistoku gdje će biti 38 stepeni i u Hercegovini 40.

Takođe, i dalje se očekuju tropske noći kad je minimalna temperatura vazduha 20 i više stepeni.

Pratite nas i putem Vibera