Horor

Komšija na rođendanskoj zabavi ubio slavljenika (20) i još dvoje ljudi, pa presudio sebi

  • Izvor: Telegraf
  • 14.07.2024. 13:13

Četiri osobe, uključujući napadača, umrle su nakon pucnjave koju je izveo komšija tokom porodične proslave u Francuskoj. Još četiri osobe su povrijeđene i hitno prevezene u bolnicu u Višiju, nekoliko kilometara dalje. Njihov život nije u opasnosti, precizirao je tužilac.

Zločin se dogodila u subotu, 13. jula uveče, tokom porodične proslave za dvadeseti rođendan mladića u selu Еspinasse-Vozele, nekoliko kilometara zapadno od Višija, piše Leparisien.

Oko 21:30, komšija koji nije bio prisutan na zabavi, izašao je na put između svoje kuće i kuće gde se odvijala zabava, i otvorio vatru, objasnio je tužilac Žerom Pikes. On je koristio vazdušnu pušku, dodao je, ne precizirajući broj pucnjeva.

Za sada, vlasti nisu u mogućnosti da preciznije odrede okolnosti događaja.

Bukte požari u Hercegovini, na terenu helikopter Helikopterskog servisa Srpske

Bukte požari u Hercegovini, na terenu helikopter Helikopterskog servisa Srpske

Koji je bilans?

Četiri osobe su umrle, uključujući napadača, koji je vjerovatno "sebe ubio nakon pucnjave", izjavio je tužilac, precizirajući da nije bilo razmjene vatre.

Tri žrtve, koje su bile na zabavi, su mladić koji je proslavljao svoj 20. rođendan te večeri, njegov otac i jedan gost. Prema informacijama iz Le Parisiena, treća žrtva, koja je bila gost na zabavi, je žena.

Četiri druge osobe su povrijeđene. One su prevezene hitno u bolnicu u Višiju, pri čemu njihov život nije ugrožen, objasnio je tužilac.

- Takođe postoji petnaestak svedoka koji su bili uključeni u događaje, koji su podvrgnuti psihološkoj podršci - saopštila je prefektura Alliera za AFP, potvrđujući bilans od četiri mrtva, uključujući i osumnjičenog napadača, i četiri povrijeđene osobe.

Taker Karlson predvidio pokušaj ubistva Trampa

Taker Karlson predvidio pokušaj ubistva Trampa

Šta znamo o osumnjičenom napadaču?

Prema prvim informacijama, osumnjičeni napadač je jedan od komšija porodice koja je proslavljala rođendansku zabavu. Takođe živi u Еspinasse-Vozelleu. Čovek je po svemu sudeći nepoznat policiji i pravosuđu, rekao je tužilac. Trenutno nisu dostupne dodatne informacije o osumnjičenom napadaču.

Do sada, vlasti su pronašle samo tragove neplaćanja alimentacije u prošlosti ovog čovjeka rođenog 1970. godine, kaže izvor blizak slučaju.

Trampovu fotografiju ocijenili kao najmoćniju ikada:

Trampovu fotografiju ocijenili kao najmoćniju ikada: "Sigurna karta za pobjedu na izborima"

Kakve mjere su preduzete?

U poruci na društvenoj mreži X, prefektura Aliera je detaljno opisala akciju. Vatrogasci i timovi Hitne pomoći Aliera, kao i snage obezbjeđenja, "odmah su bili raspoređeni pod upravom prefekture".

Paralelno sa porodičnom zabavom, selo je imalo svoju proslavu sa vatrometom, ali je bila ograničena, uz zadržavanje učesnika na mjestu. U malom selu sa oko hiljadu stanovnika, aktiviran je plan zaštite od katastrofa od strane gradonačelnika i višenamjenska sala sela je otvorena kako bi se uspostavila psihološka podrška, gdje je oko petnaestoro ljudi, među kojima su rođaci i komšije, primljeno.

Potpukovnik Višija je bio na licu mjesta, a Tim za hitnu medicinsku-psihološku pomoć (CUMP) je takođe bio aktiviran, prema istom izvoru.

- U ovim dramatičnim okolnostima, sve naše misli i podrška su sa žrtvama i njihovim porodicama - dodaje prefektura.

Zatvoren vazdušni prostor iznad zone pucnjave na Trampa

Zatvoren vazdušni prostor iznad zone pucnjave na Trampa

Kakve su reakcije?

Mišel Marijen, gradonačelnik sela koje broji oko hiljadu stanovnika, opisao je "potresan događaj":

- Ne možete se na to pripremiti. To je dramatično - rekao je.

- To je šok za sve nas... Ne znamo šta je bio okidač, šta dovodi osobu do toga da izgubi kontrolu i pređe u akciju - rekao je u nedjelju ujutro za AFP.

- To je bio komšija, da, ali udaljeni komšija. Da li su postojali odnosi između njih? Da li ih nije bilo? Ne znam - dodao je gradski zvaničnik sela od oko hiljadu stanovnika.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: