Uhapšeni

Drama na granici Hrvatske i BiH: Krijumčari migranata probili rampu bježeći od policije

  • Izvor: Agencije
  • 05.09.2024. 15:17

Državljanin Rumunije i Avganistana, koji su prevozili grupu ilegalnih migranata, kombijem su probili probili rampu na graničnom prelazu u blizini mjesta Okruglica, u pokušaju da pobjegnu od hrvatske policije.

Patrola policije je primijetila krijumčare sa migrantima na hrvatskoj strani granice i kada su pokušali da ih identifikuju krijumčari su pobjegli u pravcu BiH, iza sebe ostavljajući migrante.  

Prilikom bijega oni su probili rampu kod Okruglice, koja se nalazi kod naselja Donji Tiškovac, ali su ubrzo uhvaćeni. 

Prema informaciji koje su pripadnici Granične policije BiH dobili od kolega iz MUP-a RH, pronađeni su migranti u vozilu i provedeni u Policijsku postaju Knin, dok su krijumčari, vozač i suvozač, pobjegli u smjeru BiH.

Ubijeni napadač u Minhenu porijeklom iz BiH?

Ubijeni napadač u Minhenu porijeklom iz BiH?

- Pripadnici Jedinice GP BiH Strmica su, prilikom patrole i detaljnim pretragama terena, pronašli dvojicu stranih državljana (državljanin Rumunije i Avganistana), koji su upravljali navedenim vozilom. S obzirom na to da su navedeni strani državljani nezakonito prešli državnu granicu iz RH u BiH (u bijegu od pripadnika MUP-a RH), uz suglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH upućen je prijedlog za protjerivanje Terenskom centru Službe za poslove sa strancima Livno- navedeno je u saopštenju.

Prema skraćenom postupku readmisije, državljani Rumunije i i Avganistana su predani su policijskim službenicima PP Knin, navodi se u saopštenju. 

Od početka ove godine, bilo je nekoliko slučajeva prilikom čega su krijumčari pokušavali vozilima nasilno prijeći granicu, probijanjem rampi na graničnim prijelazima izbjegavajući graničnu kontrolu, a na taj način ne samo da ugrožavaju vlastite živote, nego i živote policijskih službenika u obavljanju redovnih poslova. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: