Izbori

Dodik: Doboj je mjesto pobjede SNSD-a

  • Izvor: SRNA
  • 07.09.2024. 21:14

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je da je Doboj mjesto pobjede SNSD-a, da Doboj zaslužuje da nastavi da se razvija i da je večeras u ovom gradu kako bi dao podršku kandidatu za gradonačelnika Borisu Jeriniću i listi kandidata za lokalni parlament.

"Prije nekoliko dana ovdje smo otvorili bolnicu, a večeras smo razgovarali o projektima koji treba da obilježe novi mandat i to će biti dar ljudima u ovom gradu", izjavio je Dodik.

On je naglasio da SNSD želi da Doboj bude primjer uspjeha i ukazao na to da se u tom pravcu uveliko saobraćajno razvija.

Dodik je rekao da Republika Srpska ima potencijal za velike projekte i najavio da će, u saradnji sa predsjednikom dobojskog Gradskog odbora SNSD-a Obrenom Petrovićem, tražiti od Vlade Srpske da se u vlasništvo Doboja prenese dio neupotrebljivog zemljišta "Željeznica Republike Srpske" koji će biti u korist privrednog razvoja grada.

"Grad Doboj je uspješan zato što ima jednu partiju i jednu strukturu odlučivanja. I ja to poštujem", izjavio je Dodik i dodao da dobojski odbor SNSD-a može da bude primjer drugim organizacijama ove stranke.

Dodik, koji večeras u Doboju prisustvuje tribini Gradskog odbora ove partije, zahvalio je na toplom dočeku građana i političkoj podršci zahvaljujući kojoj uspješno brani ideju Republike Srpske, koja danas ima međunarodne prijatelje od kojih je najveći Srbija.

"Mi pobjeđujemo 20 godina jer smo nada ovom narodu", poručio je Dodik i pozvao na empatiju prema drugima, ističući da se do uspjeha može doći samo upornim radom i saradnjom.

Komentarišući sudsku tužbu i medijske objave o njegovim navodnim finansijskim malverzacijama i korupciji, Dodik je rekao da mu nisu uspjeli pronaći ništa što je mimo zakona zbog čega su morali pristupiti podizanju optužnice protiv njega zbog nepoštivanja nekog Šmita.

On je poručio da BiH nije perspektiva ako je mimo Dejtonskog mirovnog sporazuma i ako u njoj nema Republike Srpske, te da u tome Srbi nemaju pravo na zabludu.

"Nama života nema bez Republike Srpske jer bez Srpske nema slobode", poručio je Dodik.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Doboja Boris Jerinić rekao je da je ova stranka ubjedljivi pobjednik na lokalnim izborima u Doboju, zahvaljujući podršci građana koji su prepoznali njihov rad.

"Pobijediće Doboj – pobijediće Srpska!", poručio je Jerinić i istakao da su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i institucije Srpske snažan vjetar u razvoju ovog grada.

On je kao primjer sinergije lokalnih i republičkih institucija naveo nedavno otvaranje savremenog objekta bolnice u ovom gradu.

Jerinić je poručio da sloga i jedinstvo nikada nisu bili potrebniji i pozvao druge lokalne zajednice da se ugledaju na primjer Doboja.

Nosilac liste SNSD-a za Skupštinu grada Radoslav Nikolić zahvalio je predsjedniku Dodiku što podržava razvoj ovog grada i poručio da će tu podršku uzvratiti njegovi građani.

Nikolić je rekao da je lista SNSD-a spoj mladosti i iskustva i da očekuje, zajedno sa kandidatom za gradonačelnika Borisom Jerinićem, podršku građana i ubjedljivu pobjedu 6. oktobra. On je istakao da će za tu podršku građanima uzvratiti radom i razvojem ove lokalne zajednice.

Pratite nas i putem Vibera