Krešimir Pahoki

Poznato šta je masovni ubica iz Daruvara uradio prije nego je počinio masakr

  • 24.07.2024. 19:47

Tek nakon što nadležne institucije objave detalje istrage višestrukog ubistva u daruvarskom domu za starije javnost će otprilike znati kako je tačno izgledao krvavi pohod bivšeg vojnog policajca Krešimira Pahokija.

On je iz vatrenog oružja ubio šest osoba svoju majku, još četiri štićenice doma i mladog negovatelja Damira Fijalu.

Šta je bio motiv za ovaj čin vjerovatno se nikada neće saznati, ali priča se kako se Krešimir Pahoki nije slagao s majkom i nije bio srećan što joj mora doplaćivati smeštaj u domu u kojem je boravila posljednjih 10 godina.

Osumnjičenom za ubistvo iz Daruvara određen pritvor

Osumnjičenom za ubistvo iz Daruvara određen pritvor

Izgubio kontrolu

Kako se saznaje iz pouzdanih izvora, tog kobnog ponedjeljka ujutro je stigao je u dom kako bi platio dug za smještaj. Dočekala ga je lično vlasnica doma Ana Ivandekić te pozvala da sjednu na terasu. Pahoki je prihvatio poziv pa su kratko razgovarali o njegovoj situaciji. U jednom je trenutku iz džepa izvadio novac koji je dugovao za smještaj majke te ga drsko bacio na sto. Vlasnica doma ga je na to opomenula, kazavši kako nema potrebe da se tako ponaša. I u tom trenutku je Pahoki, kaže izvor, izgubio kontrolu.

– Imam još nešto za vas – navodno je rekao, izvukao odnekud pištolj i počeo pucati.

Prvo je pucao u zeta od vlasnice Svena, metak je okrznuo i samu vlasnicu, a nakon toga je hicem u glavu likvidirao svoju majku i sve na koje je naišao. Upućeni kažu da je bio vrlo precizan, a o hladnokrvnosti njegovog čina i odlučnosti da ih ubije, govori i činjenica da je sve žrtve gađao u glavu ili prsa.

Masovni ubica iz Daruvara sa štakom doveden na ispitivanje

Masovni ubica iz Daruvara sa štakom doveden na ispitivanje

Na licu mjesta usmrtio je štićenice doma – svoju majku Anku Pap, Bosiljku Njegomir, Giselu Veg, Zdenku Leder i njegovatelja Damira Fijalu, dok je Marija Čihak podlegla teškim povredama u virovitičkoj bolnici.

Nakon krvavog pohoda, s pištoljem iz kojeg se još dimilo, došao je do terase obližnjeg kafića “Daruvar”, potjerao goste koji su sjedili na terasi i ušao unutra.

Izbezumljena konobarica koja je tada bila u smjeni otišla je do vrta iza kuće u kojem se nalazila druga konobarica i rekla joj što se događa.

Nova drama u Daruvaru: Pozvao Hitnu pomoć, pa izvadio nož i zaprijetio da će biti kao Pahoki

Nova drama u Daruvaru: Pozvao Hitnu pomoć, pa izvadio nož i zaprijetio da će biti kao Pahoki

Ta druga konobarica je potpuno smireno došla do Pahokija, zamolila ga da ne pravi probleme u kafiću, ostalim gostima rekla da izađu iz lokala i nakon toga pozvala policiju koja ga je 12 minuta kasnije uhapsila.

(MojPortal.hr)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1993 (16+)

    ''''Serija: 1993 (16+)