Loznica

Supruga ranjenog policajca otkrila detalje pucnjave: "Ubica im se smiješio u lice"

  • Izvor: Blic
  • 19.07.2024. 07:32

"Muž me je zvao oko 10 do 1 i samo mi je rekao: "Zovi hitnu, ranjen sam". To je bila rutinska kontrola, zaustavili su vozilo, uzeli dokumenta. Ubica im se smiješio u lice", započinje ispovijest Gordana, supruga Vjekoslava Ilića (50) policajca koji je ranjen u pucnjavi u Loznici.

Gordana se prisjeća svega što se dešavalo kobne noći, a ispričala je i šta joj je suprug koji je upucan u rame rekao iz bolničke postelje.

- Bila je to rutinska kontrola, zaustavili su vozilo uzeli dokumenta, a ubica im se smiješio u lice. Pitali su ga gdje ide, on je odgovorio da ide kod prijatelja u Sarajevo. Oni su uzeli dokumenta od njega, a moj muž je otišao do policijskog auta da provjeri. Dok je bio okrenut leđima, jedan metak ga je pogodio, dva okrznula, zatim je čuo još hitaca, ali Nikolu nije nigdje vidio. Moj muž se spotakao na neku žardinjeru i pao, ubica je vjerovatno mislio da je i on mrtav - priča supruga ranjenog policajca.

Kako je rekla, Vjekoslav Ilić je mislio da je ubijeni policajac Nikola Krsmanović uspio da pobjegne.

Faton pobjegao iz zatvora pa objavio video prije ubistva policajca: Završio sam

Faton pobjegao iz zatvora pa objavio video prije ubistva policajca: Završio sam

- Bio je ranjen ali je krenuo da puca prema ubici. Ispalio je četiri hitaca, ali je ubica pobjegao u pravcu Drine. Zatim je ugledao Nikolu kako leži sa ranama na glavi i grudima. Nikola je ležao sav krvav. Moj muž je bio svjestan sve vrijeme - priča ona.

- Cijelo vozilo je bilo od krvi koliko je iskrvario. Doktori su davali sve od sebe da ga spasu, ali bezuspješno - priča u jednom dahu.

Prema njenim riječima, Nikola Krsmanović, ubijeni policajac, je bio vrijedan momak, bio je zaljubljenik u svoj posao.

- Dugo je radio u Beogradu, skoro se preselio. Mom mužu je još pet godina do penzije. Oni nekad rade na granici, nekad u patroli. Te noći su bili u patroli - zaključuje.

Prijatelji ubijenog Krsmanovića: Boljeg čovjeka od njega nije bilo

Prijatelji ubijenog Krsmanovića: Boljeg čovjeka od njega nije bilo

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, izjavio je da su lažne informacije o navodnoj izjavi Artana Hajrizija da mu je dokumenta uzeo brat, jer ako je brat već došao u Njemačku, što bi se vraćao u Preševo!?

U Bijeljini je lišeno slobode lice koje se dovodi u vezu sa osumnjičenim za ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca u Loznici.

Dačić se ponovo oglasio: Osumnjičeni za ubistvo policajca je lagao

Dačić se ponovo oglasio: Osumnjičeni za ubistvo policajca je lagao

Osumnjičeni je uhapšen u jednom ugostiteljskom objektu u Račanskoj ulici.

Otac tvrdi da je Artan u Njemačkoj

Mustafa Hajrizi, otac Artana i Fatona Hajrizija, tvrdi za albanski "Nacional" da je Faton Hajziri uzeo pasoš svog brata Artana.

Podsjetimo, srpska policija ispituje da li je pasoš koji je ispao ubici policajca falsifikat.

(Foto: Društvene mreže)

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?