Poklon

Dodik i Cepter otkrili ploču na objektu Zadužbine Cepter u Kozarskoj Dubici

  • Izvor: ATV
  • 09.06.2024. 12:21

U Kozarskoj Dubici organizovana je primopredaja objekta u vlasništvu kompanije Cepter, koji je Zadužbina "Filip Cepter" poklonila ovoj opštini.

Objekat, na ulazu u Kozarsku Dubicu, trebalo bi da bude adaptiran u vrtić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i vlasnik kompanije „Cepter“ Filip Cepter otkrili su ploču na objektu sa natpisom Cepter – Dječiji vaspitno-obrazovni centar.

Tokom svečanosti mališani su simbolično pustili plave i bijele balone u nebo.

Cepter je rekao da mu je čast i privilegija da može da na neograničeno vrijeme ustupi djeci Kozarske Dubice objekat za vrtić koji će moći da primi do 300 djece.

"Tu smo da im donesemo i promovišemo i neke nove vrijednosti i radujem se samom početku. Radujem se onima koji su objekat prihvatili", rekao je Cepter.

Dodik je ukazao na emotivnu vezanost Filipa Ceptera za rodno mjesto i zahvalio mu za ideju i spremnost da da na korištenje jedan takav objekat koji će biti dograđen za 300 djece.

"To znači da je trajno riješeno pitanje smještaja djece u vrtiću ovdje u Dubici", rekao je Dodik.

On je najavio da će biti uređena infrastruktura oko objekta i napravljen kružni tok, a da će iz republičkih izvora biti obezbijeđen novac za adaptaciju objekta i nabavku odgovarajućih sadržaja kako bi vrtić što prije počeo sa radom.

Pratite nas i putem Vibera