Banjaluka

Stanivuković prećutao da nema potrebne dozvole: Čija je kuća Milanovića?

  • Izvor: ATV
  • 13.09.2024. 19:12

Bez srama i blama. Tako se Draško Stanivuković sinoć hvalio rekonstrukcijom i otvaranjem kuće Milanovića, iako imovinsko pravni odnosi nisu riješeni, a nema ni građevinsku dozvolu.

Ništa od toga nije spriječilo Stanivukovića da u jeku kampanje otvori kuću i za nju uzme 4,5 miliona maraka od Vlade Srpske. I to na kvarno, jer je prećutao da nema potrebne dozvole. 

Dodik o kući Milanovića: Grad doveo Vladu u zabludu, moguće milionske tužbe

Dodik o kući Milanovića: Grad doveo Vladu u zabludu, moguće milionske tužbe

Danas on tvrdi da ima, iako podaci iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove pokazuju drugačije, Stanivuković kaže da on ima dokumentaciju po kojoj kuća pripada gradu. A umjesto da objasni kako podaci iz RUGIPP pokazuju da je kuća u vlasništvu Samoupravne interesne zajednice i nekoliko fizičkih lica, on im poručuje da se opasulje. 

"Odgovorno tvrdim da je to naša kuća, mi smo je otvorili mi je koristimo ja vjerujem da će i RUGIPP i druge republičke institucije da se opasulje i gledaju primjer gradonačelnika Banjaluke. Naša je kuća, naša je kuća. Ovo je moja kuća živio sam tu", rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Dokumenti u posjedu ATV-a ipak demantuju gradonačelnika. I njima je jasno navedeno da vlasnik kuće Milanovića nije grad Banjaluka nego Samoupravna interesna zajednica. Samim tim grad kućom ne može raspolagati. Da je zakon prekršen tvrde i u Pravobranilaštvu Republike Srpske. 

Pogledajte dokaz da Kuća Milanovića nije vlasništvo grada Banjaluka, prijeti milionska tužba

Pogledajte dokaz da Kuća Milanovića nije vlasništvo grada Banjaluka, prijeti milionska tužba

"Na osnovu uvida u potrebnu dokumentaciju naravno da je, nažalost prekršen zakon građevinska dozvola nije mogla biti izdata, a da vlasnik tog objekta nije grad Banjaluka i samim tim tu je najkrucijalnije da je tu prekršen zakon i po tom pitanju mi nastavljamo dalje aktivnosti", kaže Milimir Govedarica, pravobranilac Republike Srpske.

Da li je kuća Milanovića zaista najstarija kuća u Banjaluci?

Da li je kuća Milanovića zaista najstarija kuća u Banjaluci?

Kako saznajemo, na kuću Milanovića pravo polažu i druga lica. Kada je grad pokušao kuću da upiše kao svoju, javila su se tri zainteresovana lica, pa je javni uvid odgođen. A upravo bez riješenih imovinsko pravnih odnosa građevinska dozvola se ne može izdati, a samim tim ni upotrebna. Pa kad se sve sabere postavlja se pitanje, u čiju kuću je Stanivuković uložio tuđe pare.

Pratite nas i putem Vibera