Предсједник Српске

Додик о кући Милановића: Град довео Владу у заблуду, могуће милионске тужбе

  • Извор: АТВ
  • 12.09.2024. 11:13

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да кућа Милановића у Бањалуци има велики значај за културу и умјетност Републике Српске, али да не може да вјерује да је Влада Српске доведена у заблуду чињеницом да објекат није у власништву града и да су неријешени имовинско-правни односи.

Додик је рекао да су републички органи сарађивали са Градом на реализацији пројекта реконструкције куће Милановића, подсјећајући да је Влада одобрила средства за ту намјену, као и за градњу централног спомен-обиљежја борцима Одбрамбено-отаџбинског рата.

- Готово сва улагања која видимо у Бањалуци су улагања Владе. Тако је и са кућом Милановића - рекао је Додик новинарима у Мађарској.

Он је истакао да је затечен информацијом о неријешеним имовинско-правним односима за овај објекат, додајући да је неодговорно улагање у имовину која је туђа.

- Ако немате грађевинску дозволу, све што сте урадили је илегално и на ивици криминала - нагласио је Додик.

Пјешак тешко повријеђен, превезен у болницу

Пјешак тешко повријеђен, превезен у болницу

Ако је тачна та информација, каже Додик, Влада Српске је доведена у заблуду.

Он је навео да Влада увијек одговори на захтјев локалне заједнице, па тако и овај пут када је сматрано да је у вези пројекта реконструкције све ријешено.

- Локална заједница расписује тендер, али не можете расписати тендер ако нису ријешени имовинско-правни односи - појаснио је Додик.

Стиже снијег у БиХ?

Стиже снијег у БиХ?

Он је навео да породица Милановић, уколико се наводи покажу истинитим, има право да тужи Град.

- Чули смо да постоји проблем са породицом која је затражила раније кроз приватизацију неке акције. Не могу да вјерујем, мислим да је у најмању руку некорисно све то што се ради. Они који су у спору могу да туже Град и добију милионска обештећења, што ће вјероватно и учинити и неће пропустити такву прилику. Сервирано им је да могу да туже Град, а и Владу - рекао је Додик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:30 Бизнис клуб (Р)

    ''Бизнис клуб (Р)

  • 12:55 Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.