Посједовни и власнички лист

Погледајте доказ да Кућа Милановића није власништво града Бањалука, пријети милионска тужба

  • Извор: АТВ
  • 13.09.2024. 09:33

Кућа Милановића није у власништву града Бањалука, а доказ за то је посједовни лист издат 11. септембра ове године, који је у посједу АТВ-а.

У посједовном листу јасно је наведено да је власник Самоуправна интересна заједница (СИЗ).

То потврђује и власнички лист из 70-их година, што јасно говори да град Бањалука није уписан у јавне евиденције, што значи да нема власништво над Кућом Милановића и њоме не може располагати.

На кућу Милановића право полажу и друга лица, што се, како АТВ сазнаје, потврдило када је Градска управа покушала, малтене преко ноћи, уписати Кућу Милановића као своје власништво.

Јавила су се три заинтересована лица и одгођен је јавни увид. Дакле, нису ријешени имовинско правни односи, што даље значи гдје се у јавним евиденцијама воде различити уписи, а без неријешених имовинско правних односа не може се издати грађевинска дозвола. Без грађевинске дозволе се не може добити употребна дозвола. Не може се ни израдити пројекат, јер без грађевинске дозволе нема надзора и ту се поставља питање како су и у које сврхе утрошено 4.500.000 КМ, које је дала Влада Републике Српске.

Да би због ове подвале Градске управе могло бити у тужби, рекао је и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Додик о кући Милановића: Град довео Владу у заблуду, могуће милионске тужбе

Додик о кући Милановића: Град довео Владу у заблуду, могуће милионске тужбе

"Чули смо да постоји проблем са породицом која је затражила раније кроз приватизацију неке акције. Не могу да вјерујем, мислим да је у најмању руку некорисно све то што се ради. На тај начин довести Владу Републике Српске у заблуду је озбиљан проблем".

Закон је јасан, уколико се породица одлучи на покретање судског поступка, град Бањалука ће се, због самовоље и незнања градоначелника Драшка Станивуковића, наћи пред милионском тужбом.

Пратите нас и путем Вибера