"Ne može stvoriti bilo kakav vid obaveze Gradu"

Pravobranilaštvo Srpske: Stanivuković ne može u ime Grada, bez odluke Skupštine, dodjeljivati placeve

  • Izvor: ATV
  • 03.10.2024. 16:18

Gradonačelnik Grada Banja Luka Draško Stanivuković ne može u ime Grada Banja Luka bez prethodno donijete odluke Skupštine Grada Banja Luka bilo kom pravnom ili fizičkom licu dodjeljivati placeve, rečeno je za ATV iz Pravobranilaštva Republike Srpske.

"Draško Stanivuković može u svoje lično ime kao fiziko lice pokloniti placeve trećim licima, s tim da u svoje lično ime ne može stvoriti bilo kakav vid obaveze Gradu Banja Luka koja bi se odnosila na poklonjene placeve. Grad Banja Luka shodno važećim zakonskim i podzakonskim propisima ne može dodjeljivati besplatne placeve pravnim i fizičkim licima.

Stanivuković pričom o besplatnim placevima obmanuo više od 400 ljudi

Stanivuković pričom o besplatnim placevima obmanuo više od 400 ljudi

Grad Banja Luka, kao i svaki drugi titular nepokretnosti na teritoriji Grada Banja Luka posjeduje nepokretnosti koje se nalaze u vlasništvu Grada Banja Luka", navode iz Pravobranilaštva.

Pravobranilaštvo: Placevi se ne mogu dodjeljivati bez naknade, prekršen zakon i na

Pravobranilaštvo: Placevi se ne mogu dodjeljivati bez naknade, prekršen zakon i na "kući Milanovića"

Iz Pravobranilaštva naglašavaju da od odluke Skupštine Grada Banja Luka zavisi da li su određene nepokretnosti predmet raspolaganja.

"Skupština Grada Banja Luka donosi odluke o upravljanju, pribavljanju i raspolaganju nepokretnostima u vlasništvu Grada Banja Luka. Notarski sačinjeni i potpisani ugovori o prometu nepokretnosti zaključeni između Grada Banja Luka i trećih lica, bez prethodno donijete odluke Skupštine Grada Banja Luka o raspolaganju tim nepokretnostima smatra se ništavim. Obrađivač ugovora-notar, kao i ugovorne strane snose posljedice ništavog ugovora koje se ogledaju u krivično-pravnoj i građansko-pravnoj odgovornosti", rečeno je iz Pravobranilaštva Republike Srpske za ATV.

Slagao građane: Kartice prijateljstva i placevi za mlade bračne parove sapleli Stanivukovića

Slagao građane: Kartice prijateljstva i placevi za mlade bračne parove sapleli Stanivukovića

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke je rekao da Grad na raspolaganju ima preko 1.000 parcela koji mogu biti dodijeljeni građanima, a da trenutno ima 450 prijavljenih.

''Priča o besplatnim placevima pokrenuta da se probudi nada kod ljudi''

''Priča o besplatnim placevima pokrenuta da se probudi nada kod ljudi''

"Pripremili smo besplatne placeve za podjelu, a putem javnog poziva formirali rang listu na kojoj imamo 400 mladih bračnih parova i 50 samohranih roditelja koji su ispunili sve uslove", poručio je Stanivuković.

Zakon je jasan: Stanivuković ne može dijeliti placeve u Banjaluci

Zakon je jasan: Stanivuković ne može dijeliti placeve u Banjaluci






Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Tajne muzeja (R)

    ''Tajne muzeja (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.