Бањалука

Станивуковић причом о бесплатним плацевима обмануо више од 400 људи

  • Извор: АТВ
  • 17.09.2024. 19:15

Више од 400 људи Драшко Станивуковић довео је у заблуду причом о бесплатним плацевима. Толико их је, према подацима РУГИП-а, дошло по увјерења о посједу непокретности.

Станивуковићев услов, да би млади брачни парови наводно добили плац, је да Градској управи доставе доказ да претходно немају некретнину. Ипак, чини се да Бањалучани и нису толико заинтересовани јер у РУГИП-у кажу да је тај тренд у паду.

"Свакако да је тај тренд у паду, јер ми немамо значајан дио тих захтјева који се повећавају, а у циљу издавања тих увјерења. Могу да кажем да свакако да није велики број захтјева јер грађани ако нису поднијели захтјев не требају та увјерења, а самим тим ако не требају евентуално неће да конкуришу на неке позиве и остало", каже Дејан Ђукановић, помоћник директора за послове надзора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове.

И грађанима је, изгледа, све јасније да прича Драшка Станивуковића о бесплатним плацевима није нити реална нити законита. А то је још једном потврдило и Правобранилаштво Републике Српске. У Закону јасно стоји да су му без одлуке Скупштине града завезане руке и служе само за прикупљање јефтиних политичких поена.

"Сходно законским одредбама, у вези са доношењем потребних одлука у имовинско-правним односима, неопходно је мишљење Правобранилаштва Републике Српске, а коначну Одлуку о прибављању, управљању и располагању са имовином јединице локалне самоуправе , на основу Закона о локалној самоуправи, доноси Скупштина јединице локалне самоуправе, у овом случају Скупштина Града Бањалука", објаснили су у Правобранилаштву.

Ни то сазнање није спријечило Драшка Станивуковића да распише Јавни позив за додјелу бесплатних плацева. Рок за пријаву првобитно је требао бити до 16. септембра. Да је незадовољан одзивом говори и чињеница да је рок продужио за још неколико дана. А неповјерење и незаинтересованост Бањалучана не чуде - јер их је Драшко Станивуковић у претходне четири године изиграо безброј пута.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм