Banjaluka

Stanivuković pričom o besplatnim placevima obmanuo više od 400 ljudi

  • Izvor: ATV
  • 17.09.2024. 19:15

Više od 400 ljudi Draško Stanivuković doveo je u zabludu pričom o besplatnim placevima. Toliko ih je, prema podacima RUGIP-a, došlo po uvjerenja o posjedu nepokretnosti.

Stanivukovićev uslov, da bi mladi bračni parovi navodno dobili plac, je da Gradskoj upravi dostave dokaz da prethodno nemaju nekretninu. Ipak, čini se da Banjalučani i nisu toliko zainteresovani jer u RUGIP-u kažu da je taj trend u padu.

"Svakako da je taj trend u padu, jer mi nemamo značajan dio tih zahtjeva koji se povećavaju, a u cilju izdavanja tih uvjerenja. Mogu da kažem da svakako da nije veliki broj zahtjeva jer građani ako nisu podnijeli zahtjev ne trebaju ta uvjerenja, a samim tim ako ne trebaju eventualno neće da konkurišu na neke pozive i ostalo", kaže Dejan Đukanović, pomoćnik direktora za poslove nadzora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

I građanima je, izgleda, sve jasnije da priča Draška Stanivukovića o besplatnim placevima nije niti realna niti zakonita. A to je još jednom potvrdilo i Pravobranilaštvo Republike Srpske. U Zakonu jasno stoji da su mu bez odluke Skupštine grada zavezane ruke i služe samo za prikupljanje jeftinih političkih poena.

"Shodno zakonskim odredbama, u vezi sa donošenjem potrebnih odluka u imovinsko-pravnim odnosima, neophodno je mišljenje Pravobranilaštva Republike Srpske, a konačnu Odluku o pribavljanju, upravljanju i raspolaganju sa imovinom jedinice lokalne samouprave , na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi, donosi Skupština jedinice lokalne samouprave, u ovom slučaju Skupština Grada Banjaluka", objasnili su u Pravobranilaštvu.

Ni to saznanje nije spriječilo Draška Stanivukovića da raspiše Javni poziv za dodjelu besplatnih placeva. Rok za prijavu prvobitno je trebao biti do 16. septembra. Da je nezadovoljan odzivom govori i činjenica da je rok produžio za još nekoliko dana. A nepovjerenje i nezainteresovanost Banjalučana ne čude - jer ih je Draško Stanivuković u prethodne četiri godine izigrao bezbroj puta.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    Stranačka hronika

  • 21:40 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)