На разматрању је

Званична потврда из Москве: Турска предала захтјев за чланство у БРИКС-у!

  • Извор: Агенције
  • 04.09.2024. 14:07

Помоћник предсједника Руске Федерације је потврдио да је Турска поднијела захтјев за пуноправно чланство у БРИКС-у и истакао да ће га земље чланице размотрити.

"Турска је поднијела захтјев за пуноправно чланство. Размотрићемо", рекао је помоћник Владимира Путина.

Раније је "Блумберг", позивајући се на изворе, објавио да је Турска поднијела захтев за придруживање БРИКС-у и да је став администрације предсједника Реџепа Тајипа Ердогана да се геополитички центар гравитације помјера од развијених економија Запада.

Турска и чланство у БРИКС-у? ''Ми бисмо вољели''

Турска и чланство у БРИКС-у? ''Ми бисмо вољели''

Непријатељи шкргућу зубима због ширења БРИКС-а, примјетила је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова, говорећи на Источном економском форуму у Владивостоку.

Русија је од 1. јануара преузела предсједавање БРИКС-ом. Година је почела пријемом нових чланица – поред Русије, Бразила, Индије, Кине и Јужне Африке, сталне чланице су сада и Египат, Етиопија, Иран, УАЕ и Саудијска Арабија.

Турска хоће у БРИКС!

Турска хоће у БРИКС!

Предсједавање Москве одвија се под мотом јачања мултилатерализма за правичан глобални развој и безбједност. Русија организује више од 200 политичких, економских и друштвених догађаја, а онај најважнији – самит на ком ће учествовати лидери земаља чланица и пријатељских држава – одржаће се од 22. до 24. октобра у Казању.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.