Канарска острва

Застрашујуће: Човјека напала ајкула, погледајте како се одбранио

  • Извор: Агенције
  • 30.09.2024. 10:14

Свјетски медији објавили су застрашујући снимак који приказује како се кајакаш код обале Канарских острва, код Ла Палме, веслом бори против ајкуле чекићаре (млатовке), која не престаје да кружи око кајака.

Ова ајкула је иста врста, за коју стручњаци вјерују да је убила туристкињу након што јој је одгризла ногу управо код Канарских острва.

А, на снимку видимо како ајкула прво кружи око кајака док се чује како човјек који снима у паници тешко дише. Убрзо подиже своје весло и маше њиме према створењу у покушају да натјера звијер да се окрене. У још очајнијој молби да га неман остави на миру, кајакаш гура и удара звијер својим веслом док се створење све више приближава. Чекићара се окреће - али затим наставља да кружи и враћа се.

Човјек - иначе мјештанин - како медији јављају, постао је забринут да ће ајкула преврнути кајак и напасти га. На снимку се може чути како у паници говори звијери да оде већ једном. Срећом, након још једног ударца, застрашујуће створење одлази.

Михаел Шумахер први пут у јавности?

Михаел Шумахер први пут у јавности?

Корисници друштвених медија покушали су умањити инцидент инсистирајући на томе да чекићаре нису агресивне према људима. Али, ова врста је повезана са смртоносним нападом од прије неколико дана у који је била укључена 30-годишња Њемица која је била на пловилу "Далајнс Чичестер". Жртва је претрпјела смртоносни срчани застој у хеликоптеру шпанских ваздушних снага који ју је превозио у болницу након што ју је ајкула 17. септембра напала и одгризла ногу. Ајкула ју је напала док је била на катамарану.

Већина врста чекићарки сматра се безопасном за људе и забиљежено је тек неколико напада. Упркос томе, они су агресивни ловци, а њихова величина и жестина чине их потенцијално смртоносним звијерима. Могу бити дуге до невјероватних 6 метара и тежити до 3.580 килограма.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 12:30 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 12:55 Енерго клуб (Р)

    Енерго клуб (Р)

  • 13:25 Манастири (Р)

    'Манастири (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.