Страшна трагедија

Заборавио сина у врелом ауту па се убио кад је схватио да је дијете умрло

  • Извор: Агенције
  • 18.07.2024. 21:45

Идеална трудноћа, идеалан порођај којем је присуствовао и супруг, идилични породични дани и све обиљежене синовљеве прекретнице у развоју...

Лаура више нема шта да слави. Она се са болом сјећа 28. јун 2022. године, дана када је изгубила свог 18-мјесечног сина, који је умро у врелом аутомобилу након што га је њен муж случајно ту заборавио и ​​отишао у канцеларију.

Супруг Арон одузео је себи живот исте секунде када је схватио шта је урадио.

"Чак ни не знам да ли је шок прошао", каже Лаура.

Фатон побјегао из затвора па објавио видео прије убиства полицајца: Завршио сам

Фатон побјегао из затвора па објавио видео прије убиства полицајца: Завршио сам

"Био је то почетак мог цијелог живота који је нестао", додаје она, преноси портал "Она".

Од смрти њених вољених момака, како их она назива, Лаура је сазнала колико су такве незгоде честе.

"Била сам та наивна и осуђујућа особа, питајући се како неко може да заборави своје дијете у ауту. Било је потребно да изгубим сина и мужа да схватим да се то може десити чак и најпажљивијим родитељима", каже ова жена.

И јесте. Њен син Андерсон је био један од 36 смртних случајева у аутомобилу у Сједињеним Државама 2022.

У просјеку, скоро 40 дјеце годишње умре остављено у врелим аутомобилима.

Како се то догодило?

Поремећај породичне рутине и ометајуће или стресно искуство прије или током вожње у комбинацији са погрешношћу људског памћења могу бити формула за ову врсту катастрофе, каже неуронаучник Дејвид Дајмонд, који је двије деценије проучавао смрт у врућим аутомобилима.

Медији: Ухапшени у Бијељини је и сам бјегунац, ово лажно име је користио

Медији: Ухапшени у Бијељини је и сам бјегунац, ово лажно име је користио

У то вријеме, свашта се дешавало у породици Бек. Андерсон се опорављао од прехладе и пробудио се веома рано. Пар је размишљао да га не води у вртић, али су одлучили да га воде јер ипак нема температуру. Њихово ново штене је додало на хаосу, а сасвим другачији распоред Лаури је само значио да се њих двоје још нису договорили ко оставља, а ко скупља сина из вртића.

Након неколико сати на послу, Лаура је одлучила да провјери како јој је дијете, и у невјерици, чула ријечи: "Андерсон није овдје".

Брзо је позвала супруга да пита гдје им је син. Арон је био у чуду, убијеђен је био да дијете мора бити у вртићу. А онда је спустио слушалицу.

Сљедећи пут када се чула са Ароном, рекао јој је да је убио њиховог сина. Да није хтио. Да му је јако жао. Да је пуно воли. А онда је себи одузео живот.

"Аронова љубав према Андерсону била је толико дубока да себи никада не би опростио. Видим га како отвара врата аутомобила и види га мртвог - замислите како бисте се осјећали", прича Лаура.

Убрзо након тог јунског дана, Лаура се повезала са организацијом за безбједност дјеце и аутомобила и 2023. основала "Андерсон'с Алерт" како би родитељима пружила информације о безбједности. Такође је направила подкаст, "Бек'с Бексит то Чејнџ", како би подигла свијест о томе колико лако се ове несреће могу догодити.

Орбан: Радикална ескалација сукоба у Украјини у блиској будућности

Орбан: Радикална ескалација сукоба у Украјини у блиској будућности

"Други животи се могу спасити причањем о томе кроз шта смо ми прошли тог дана", каже она.

"Желим да људи знају колико су велики били животи Арона и Андерсона. Они нису само трагедија", закључила је Лаура, преноси "Јаху".

Пратите нас и путем Вибера