Предсједник руске Думе

Володин: Иза хапшења Дурова стоје САД, Бајден би кључ до Телеграма пред изборе

  • Извор: РТ Балкан
  • 27.08.2024. 10:13

Иза хапшења руског милијардера и оснивача мреже "ВКонтакте" и Телеграма Павела Дурова стоје Сједињене Америчке Државе, написао је данас на Телеграму предсједник руске Думе Вјачеслав Володин.

"Телеграм је једна од ријетких и истовремено највећих интернет платформи на коју САД немају утицај. Истовремено, она ради у многим земљама које су за њих интересантне. Уочи предсједничких избора у САД Бајдену је важно да преузме контролу над Телеграмом", објаснио је Володин, уз коментар да Телеграм данас користи више од милијарду људи у различитим земљама.

То је, како је додао, "међународна платформа са озбиљним нивоом информационе безбједности и популарности".

Притвор Дурову продужен до сриједе

Притвор Дурову продужен до сриједе

Он је напоменуо да су за САД надзор на друштвеним мрежама, тотална цензура, као и прибјегавање уцјенама док се у исто вријеме тврди да се, заправо, ради о борби против разних врста пријетњи, традиционалне методе политичке контроле и спољног утицаја.

"Већина глобалних мрежа су, по свом поријеклу, америчке. Њих контролише Бијела кућа. Али за сада не могу да натерају Телеграм да испоставља податке Стејт департменту и америчкој ЦИА. Због тога преко Француске покушавају да оптуже Дурова за више од десет кривичних дјела", објаснио је Володин. 

Захарова: Да ли ће Запад овог пута апеловати на Париз и тражити ослобађање Дурова или ће прогутати језик?

Захарова: Да ли ће Запад овог пута апеловати на Париз и тражити ослобађање Дурова или ће прогутати језик?

Ипак, према његовим ријечима, "сам Дуров никада није гајио илузије о САД, називао их је полицијском државом".

"Говорио је да је успјех Силицијумске долине прошлост и да тамо више не треба пословати. Говорио је о претјераној пажњи ФБИ и обавјештајних агенција према њему лично и његовој компанији и покушајима врбовања сарадника Телеграма како би се изнутра утицало на рад ИТ корпорације", подсетио је Володин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.