Повлаче се из Доњецке области?

Украјинска одбрана пада као кула од карата, немају више гдје да задрже Русе

  • 20.08.2024. 22:15

Марина Безуглаја, посланик украјинске Раде, наводи да се јединице Оружаних снага Украјине повлаче из Доњецке области и да је пад Покровска извјестан!

Безуглаја, која је посланик из редова странке Владимира Зеленског и члан делегације Раде у Парламентарној скупштини НАТО, наводи да је читава линија фронта у Доњецку препуштена на милост и немилост судбини.

- Наше јединице се повлаче, остављајући читаву линију фронта, не допрема се муниција, а Руси пролазе кроз празна утврђења. Окупација Покровска је ствар блиске будућности док се Торецк већ налази пред падом. Изгледа као да се одричемо Доњецке области - написала је Безуглаја на свом каналу на Телеграму.

Амерички експерт: ''Офанзива на Курск је трагична стратешка грешка Кијева''

Амерички експерт: ''Офанзива на Курск је трагична стратешка грешка Кијева''

Безуглаја је упозорила да иза Покровска више нема украјинских тврђава.

- Иза Покровска је директан пут до Павлограда, гдје уопште нема утврђења, а затим слиједи Дњепар... Иза Торецка су агломерација Краматорск па Харковска област - наводи она.

Ослободили град: Руси заузели Њујорк!

Ослободили град: Руси заузели Њујорк!

Павлоград је велико транспортно чвориште које се налази у Дњепропетровској области на неких 100 километара западно од Покровска илити Красноармејска како га Руси зову. Дњепар је четири по величини град у Украјини и има више од милион становника.

Покровск, који је прије рата имао око 60.000 становника, важан је саобраћајни чвор и има жељезничку везу са градовима које контролише Кијев на сјеверу Доњецка Краматорском и Славјанском.

Готово је, Руси развили заставу

Готово је, Руси развили заставу

Безуглаја је иначе од почетка рата често оштро критиковала бившег главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног док сада не штеди критике на рачун његовог наследника Александра Сирског.

- Сирски изводи маневре из Другог свјетског рата где је улог на губитку или добитку читавих региона. Нема јасних одговора на питања колика је цијена и какве су шансе. Изненађења се настављају - навела је Безуглаја која је недавно позвала становнике Покровска и Мирнограда да се евакуишу док није касно.

(Курир)

Пратите нас и путем Вибера