Povlače se iz Donjecke oblasti?

Ukrajinska odbrana pada kao kula od karata, nemaju više gdje da zadrže Ruse

  • 20.08.2024. 22:15

Marina Bezuglaja, poslanik ukrajinske Rade, navodi da se jedinice Oružanih snaga Ukrajine povlače iz Donjecke oblasti i da je pad Pokrovska izvjestan!

Bezuglaja, koja je poslanik iz redova stranke Vladimira Zelenskog i član delegacije Rade u Parlamentarnoj skupštini NATO, navodi da je čitava linija fronta u Donjecku prepuštena na milost i nemilost sudbini.

- Naše jedinice se povlače, ostavljajući čitavu liniju fronta, ne doprema se municija, a Rusi prolaze kroz prazna utvrđenja. Okupacija Pokrovska je stvar bliske budućnosti dok se Toreck već nalazi pred padom. Izgleda kao da se odričemo Donjecke oblasti - napisala je Bezuglaja na svom kanalu na Telegramu.

Američki ekspert: ''Ofanziva na Kursk je tragična strateška greška Kijeva''

Američki ekspert: ''Ofanziva na Kursk je tragična strateška greška Kijeva''

Bezuglaja je upozorila da iza Pokrovska više nema ukrajinskih tvrđava.

- Iza Pokrovska je direktan put do Pavlograda, gdje uopšte nema utvrđenja, a zatim slijedi Dnjepar... Iza Torecka su aglomeracija Kramatorsk pa Harkovska oblast - navodi ona.

Oslobodili grad: Rusi zauzeli Njujork!

Oslobodili grad: Rusi zauzeli Njujork!

Pavlograd je veliko transportno čvorište koje se nalazi u Dnjepropetrovskoj oblasti na nekih 100 kilometara zapadno od Pokrovska iliti Krasnoarmejska kako ga Rusi zovu. Dnjepar je četiri po veličini grad u Ukrajini i ima više od milion stanovnika.

Pokrovsk, koji je prije rata imao oko 60.000 stanovnika, važan je saobraćajni čvor i ima željezničku vezu sa gradovima koje kontroliše Kijev na sjeveru Donjecka Kramatorskom i Slavjanskom.

Gotovo je, Rusi razvili zastavu

Gotovo je, Rusi razvili zastavu

Bezuglaja je inače od početka rata često oštro kritikovala bivšeg glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog dok sada ne štedi kritike na račun njegovog naslednika Aleksandra Sirskog.

- Sirski izvodi manevre iz Drugog svjetskog rata gde je ulog na gubitku ili dobitku čitavih regiona. Nema jasnih odgovora na pitanja kolika je cijena i kakve su šanse. Iznenađenja se nastavljaju - navela je Bezuglaja koja je nedavno pozvala stanovnike Pokrovska i Mirnograda da se evakuišu dok nije kasno.

(Kurir)

Pratite nas i putem Vibera