Украјинци се повлаче

''Ухватили смо их на препад'' - Руски војници испричали како су заузели Максимилиановку

  • Извор: Агенције
  • 17.10.2024. 22:00

Западно од Доњецка, руске трупе су ослободиле село Максимилиановка.

Удаљен је само неколико километара од Курахова, гдје се налази посљедње веће украјинско утврђено подручје на југу ДНР.

Министар одбране Андреј Белоусов честитао је особљу 150. гардијске идричко-берлинске мотострељачке дивизије II степена Кутузова на освајању села.

Форензичар о узроку смрти жртава у Јабланици: Удисали су блато, земљу и муљ

Форензичар о узроку смрти жртава у Јабланици: Удисали су блато, земљу и муљ

Један од првих који је са својом групом упао у село био је замјеник командира чете са позивним знаком „Арбат”. Испричао је како се све догодило.

- Стварно се осјећа да су поклекнули. Било је тешко у почетку. Борили смо се за сваки дио, сваки блок, сваку кућу. Непријатељско људство није пружило тако снажан отпор као на самом почетку - присјећа се војник.

Да ли је могућ скори завршетак сукоба у Украјини?

Да ли је могућ скори завршетак сукоба у Украјини?

- Наши борци су дјеловали у малим групама. Изненадили су непријатеља када су то најмање очекивали. Приближили су се стамбеним зградама, гдје су Оружане снаге Украјине поставиле своје ватрене тачке. Исту тактику су користили и са шумским плантажама - да се непримјећено приближе, а онда изненада крену у напад дуж цијелог периметра. Понекад се непријатељским војницима чинило да руске оружане снаге јуришају са читавим батаљоном. Тенковске посаде су очистиле пут нашој пјешадији - каже он.

Оружане снаге Украјине покушале су да избјегну борбу малокалибарским оружјем. Националисти су напустили резерве, а нове снаге су доведене у јединице које су се повлачиле.

Који знаци ће бити пуни пара до краја године?

Који знаци ће бити пуни пара до краја године?

Покушали су да нападну из даљине ФПВ дроновима и артиљеријом. Када је до села остало на стотине метара, милитанти су све напустили и побјегли.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм