Јапан

Ухапшен таксиста јер је возилом убио голуба

  • Извор: РТЦГ
  • 06.12.2023. 22:34

Токијски таксиста Атсуши Озава ухапшен је под оптужбом да је колима убио голуба, за ког ветеринари кажу да је угинуо од трауматичног шока.

Упркос томе што их у многим земљама доживљавају као летеће пацове, у Јапану је полиција ухапсила таксисту због сумње да се намјерно аутомобилом сјурио у јато птица и убио једну.

Педесетогодишњи Атсуши Озава је прошлог мјесеца помоћу аутомобила усмртио обичног голуба, који не спада у животињу која се лови, због чега је ухапшен у нед‌јељу због кршења закона о заштити дивљих животиња", истакао је портпарол полиције.

Осумњичени је полицији рекао да је улетио у јато птица на земљи, јер "путеви су за људе, а до голубова је да избјегну кола".

У Јапану ограничен број голубова може да се лови у дивљини, али њихови урбани рођаци могу да буду убијени само ако се докаже да су штеточине и узрокују штету на усевима или са стоком. Чак и у том случају могу да буду убијени само уз дозволу локалних власти.

Са друге стране, таксиста је наводно када је семафор показао зелено свјетло убрзао и прошао кроз јато птица брзином од 60 километара на сат. Инцидент је полицији пријавио пролазник који је примијетио звук мотора док убрзава.

Ветеринар је обавио пост мортем преглед и утврдио да је узрок смрти голуба трауматични шок.

Имајући у виду да је професионални возач, полиција је описала његов поступак као "изузетно малициозан", што је довело до неуобичајеног хапшења, наводи Фуџи ТВ нетворк, а преноси РТЦГ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 13:30 Тајне музеја

    '' Тајне музеја

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.