Japan

Uhapšen taksista jer je vozilom ubio goluba

  • Izvor: RTCG
  • 06.12.2023. 22:34

Tokijski taksista Atsuši Ozava uhapšen je pod optužbom da je kolima ubio goluba, za kog veterinari kažu da je uginuo od traumatičnog šoka.

Uprkos tome što ih u mnogim zemljama doživljavaju kao leteće pacove, u Japanu je policija uhapsila taksistu zbog sumnje da se namjerno automobilom sjurio u jato ptica i ubio jednu.

Pedesetogodišnji Atsuši Ozava je prošlog mjeseca pomoću automobila usmrtio običnog goluba, koji ne spada u životinju koja se lovi, zbog čega je uhapšen u ned‌jelju zbog kršenja zakona o zaštiti divljih životinja", istakao je portparol policije.

Osumnjičeni je policiji rekao da je uletio u jato ptica na zemlji, jer "putevi su za ljude, a do golubova je da izbjegnu kola".

U Japanu ograničen broj golubova može da se lovi u divljini, ali njihovi urbani rođaci mogu da budu ubijeni samo ako se dokaže da su štetočine i uzrokuju štetu na usevima ili sa stokom. Čak i u tom slučaju mogu da budu ubijeni samo uz dozvolu lokalnih vlasti.

Sa druge strane, taksista je navodno kada je semafor pokazao zeleno svjetlo ubrzao i prošao kroz jato ptica brzinom od 60 kilometara na sat. Incident je policiji prijavio prolaznik koji je primijetio zvuk motora dok ubrzava.

Veterinar je obavio post mortem pregled i utvrdio da je uzrok smrti goluba traumatični šok.

Imajući u vidu da je profesionalni vozač, policija je opisala njegov postupak kao "izuzetno maliciozan", što je dovelo do neuobičajenog hapšenja, navodi Fudži TV netvork, a prenosi RTCG.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.