Раније пријављиван за насиље

Убио супругу насред улице, дјевојчица у сузама викала да је то њена мама

  • Извор: Телеграф
  • 17.05.2024. 12:14

Грчка полиција ухапсила је држављанина Албаније који је јуче ујутру, насред улице у Мениди, са више убода ножем, пресудио својој супрузи, која се растала од њега јер је био насилан.

Пролазници су у шоку посматрали дјевојчицу која је телефонирала неком, највјероватније брату, и говорила: "Тата је убио маму!"

"Једна мала дјевојчица је дотрчала овдје и говорила: 'Можда је то моја мама'. Неутјешно је плакала", испричала је жена која је свједочила потресној сцени.

Дијете је потом полицији показало фотографију мајке, на основу које су и утврдили индентитет несрећне жене, која је страдала од руке насилног супруга, који ју је годинама малтретирао.

"Пружила је полицији фотографију и рекла да њена мама данас није стигла на посао и питала да ли ју је њен отац убио", испричала је видно потресена жена.

Мјештани причају да је пар недавно купио кућу у овом градићу.

"Дјевојчица је узнемирено причала у телефон како је 'тата вјероватно пресрео маму на путу ка послу', мислим да је брата звала", причају мјештани.

Несрећна жена пронађена је са ножем заривеним у стомак. Полиција је убрзо успјела да лоцира њеног супруга, којег је у прошлости више пута пријављивала за насиље.

Први пут је пријаву поднијела 13. априла 2013, јер је кршио забрану приласка која му је изречена због породичног насиља. Осумњичени је тада ухапшен и одведен код тужиоца.

Годинама није било пријава, а онда је 18. септембра 2022. године жртва позвала полицију и поново пријавила мужа за пријетње, наношење тјелесних повреда и психичко насиље. Он је опет ухапшен и саслушан. Тада се увидом у предмет сазнало да му је прије готово десет година било забрањено да живи са њом, али му је она 2018. године опростила и поново га пустила у свој живот.

Ухапшен јер је одстријелио дивљу свињу

Ухапшен јер је одстријелио дивљу свињу

Нажалост, насиље се наставило, па је 7. маја ове године жртва опет пријавила да ју је тукао, да јој је пријетио и вријеђао. Тада је Албанац опет ухапшен и било је заказано експресно суђење за сутрадан, али се жртва није појавила да да исказ, због чега је рочиште одложено за петак 17. мај.

Иначе, одмах након пријаве насиља, несрећној жени је понуђена психолошка помоћ и речено јој је да може на телефону да јој се инсталира "паник тастер", путем којег може да алармира надлежне ако се осјети угрожено. Понуђено јој је и да је склоне у сигурну кућу, али је она рекла да је добро и да за тим нема потребе. Ипак, сутра се није појавила на суду, те су њеног супруга након 24 сата пустили на слободу уз мјере забране.

У четвртак ујутру је Албанац, како се сумња, пресрео своју отуђену супругу у раним јутарњим сатима када је кренула на посао и пресудио јој на улици.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: