Суђење родитељима

Шта је дадиља дјечака убице из ''Рибникара'' рекла на суду?

  • Извор: Блиц
  • 09.09.2024. 22:51

Дадиља дјечака убице из ОШ "Владислав Рибникар" свједочила је на данашњем суђењу његовим родитељима Владимиру и Миљани Кецмановић у кривичном поступку који се води против њих. Она је на суђењу испричала да је дјечака убицу чувала од када је био беба.

Према сазнањима Блица, она је поновила да је дјечака убицу чувала од 11. мјесеца. Она је видјела једном приликом да је на интернету читао и истраживао калибре пиштоља, каже извор.

Како смо писали, дадиља малољетног дјечака убице је одмах након саслушања напустила зграду суда.

Иначе, како сазнаје “Блиц”, након сведочења дадиље за ријеч се јавио Владимир Кецмановић. Он се жалио на то што их медији “развлаче” годину и по дана. На то су реаговале породице убијене дјеце, суд их је опоменуо и удаљио из суднице, а потом су неки од родитеља сами напустили судницу – каже извор “Блица”.

Харви Вајнстин хитно хоспитализован

Харви Вајнстин хитно хоспитализован

Подсјетимо, на данашњем суђењу наставница историје Татјана Стевановић је испричала да се масакр догодио брзином свјетлости. Она је рекла да је видјела ноге које полако пролазе поред ње. Дјечак убица није трчао ни бјежао из учионице, био је миран – каже извор “Блица”.

На претходном рочишту је Миљана Кецмановић искористила своје законско право да не свједочи у овом поступку.

Испитани су и полицајци који су учествовали у увиђају у стану Кецмановића након масакра. У овом предмету суди се родитељима дјечака, Владимиру и Миљани Кецмановић и инструктору стрељане Немањи Маринковићу, који је оптужен за кривично дјело давање лажног исказа.

Ратко Ивановић, власник стрељане у којој је малољетник учио да пуца, склопио је споразум о признању кривице са Вишим јавним тужилаштвом у Београду на основу којег га је суд огласио кривим за кривично дјело давање лажног исказа и осудио на казну кућног затвора од шест мјесеци.

Сергеј Ступар се враћа из Русије у Бањалуку: Његова мајка има једну молбу

Сергеј Ступар се враћа из Русије у Бањалуку: Његова мајка има једну молбу

Миљана и Владимир Кецмановић су на претходним суђењима изнијели одбрану и негирали кривицу. Суд је у овом случају затворио суђење за јавност из разлога заштите интереса малољетних жртава. Отац дјечака оптужен је да је извршио кривично дјело – тешко дјело против опште сигурности јер је дијете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

Потом их је кобног дана ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро дјеце и наставницу историје.

Пратите нас и путем Вибера