Језиво

У шуми пронађено тијело дјевојчице (15), која је прије убиства и силована

  • Извор: Телеграф
  • 28.05.2024. 16:29

Полиција сумњичи 18-годишњака из Валкеакоског у Финској да је 25. маја убио 15-годишњу дјевојчицу, а према информацијама портала Илталехти, прије само два мјесеца је пријетио и најављивао да ће некога убити.

"Данас ћу извршити своје прво убиство. Удавићу жену коју већ дуже вријеме гледам", написао је момак на једном финском форуму, а наводно је причао о свом сну који је сањао.

Пријатељи дјевојке пронашли су беживотно тијело у шуми тог кобног дана на периферији стамбеног насеља. Родитељи дјевојчице били су забринути рано ујутру када дјевојчица није дошла кући.

Родбина је претходно пријавила нестанак полицији. Како је саопштила полиција, истрага о убиству почела је одмах након што је дјевојчица пронађена.

Тинејџер је осумњичен за убиство и тешко силовање дјетета, а жртва је 15-годишња ученица деветог разреда из Валкеакоског.

Мушкарац је ухапшен у суботу увече у Валкеакоском, веома брзо након што је починио свирепо убиство и силовање, а расправа о затворској казни за тинејџера заказана је за сриједу у окружном суду Пирканмаа.

Иначе, младић се први пут уписао у досије кривичних прекршаја када је у октобру 2021. године пратио једну од својих жртава са још двоје малољетника. Тројац је опколио жртву која се кретала пјешке и пријетио, а један од њих је са собом имао нож. Након жустре расправе, од жртве је узео 20 евра.

Непуних мјесец дана касније, младић је запалио канте за смеће и направио штету од преко двије хиљаде евра.

Окружни суд Пирканмаа осудио је младића на годину и по условне робије за седам различитих кривичних дјела. Условни период му истиче тек у октобру 2024. године.

Апелациони суд је одлуком прошлог септембра смањио казну на годину и два мјесеца, а сам случај се још увијек води у Врховном суду.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: