Трагедија

Трогодишњи близанци преминули усљед превелике изложености дроги, мајка оптужена за убиство

  • Извор: Телеграф
  • 17.07.2024. 14:24

Џестис Џејмс (22), мајка трогодишњих синова близанаца Џошија и Џестина оптужена је за убиство и злостављање дјеце, након што су малишани преминули усљед превелике изложености дроги фентанил!

Како је пренио "Дејли Мејл", дјеца су пронађена без свијести 11. јула у кући у Канога парку у Калифорнији. Они нису реаговали и били су у несвијести када су болничари дошли у стан у коме је Џестис Џејмс била са својим дечком и својом породицом.

Браћа су хитно пребачена у оближњу болницу  али је било касно. Џоши је преминуо касније те вечери, а Џестин два дана касније.

Џонатан Хатами, замјеник окружног тужиоца, изјавио је да је ово први пут да је у области Лос Анђелес подигнута оптужница против родитеља за смрт дјеце у вези са овердозом од дроге фентанил.

Употреба ове дроге је у порасту што је узнемирујући тренд посљедњих година у САД. Усљед истраге која још није завршена тужилац није желио да износи више детаља о томе на који су начин близанци били изложени дроги.

Алекса (14) се није шишао три године како би донирао косу за израду перика дјеци обољелој од карцинома

Алекса (14) се није шишао три године како би донирао косу за израду перика дјеци обољелој од карцинома

- Још четири слична случаја имали смо у посљедњих шест јмесеци у Лос Анђелесу. Дјеца су најврједније што имамо. Она не купују фентанил, она га не пуше. Одрасли раде све то, али невина дјеца плаћају највећу цијену. То је неприхватљиво - рекао је Хатами.

Мајка малишана Џестис Џејмс изведена је пред суд у уторак и изгледала је избезумљено. У публици је било још неколико чланова њене породице. Она је задржана у притвору након што јој је одређена кауција од четири милиона долара.

На наредном појављивању пред судом заказаним за 31. јул њој ће бити одређен адвокат. Чланови породице тврде да је она брижна мајка и да не би учинила ништа нажао синовима. Близанци су недавно прославили трећи рођендан, а за Дан независности су били на плажи одакле су посматрали ватромет.

Породица је основала фонд "ГоФундМе" како би се прикупио новац за сахрану дјечака.

- Ово је заиста тешко за породицу. Желимо да сви постнау свјесни опасности од фентанила - рекла је бака дјечака Регина Холмс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.