Tragedija

Trogodišnji blizanci preminuli usljed prevelike izloženosti drogi, majka optužena za ubistvo

  • Izvor: Telegraf
  • 17.07.2024. 14:24

Džestis Džejms (22), majka trogodišnjih sinova blizanaca Džošija i Džestina optužena je za ubistvo i zlostavljanje djece, nakon što su mališani preminuli usljed prevelike izloženosti drogi fentanil!

Kako je prenio "Dejli Mejl", djeca su pronađena bez svijesti 11. jula u kući u Kanoga parku u Kaliforniji. Oni nisu reagovali i bili su u nesvijesti kada su bolničari došli u stan u kome je Džestis Džejms bila sa svojim dečkom i svojom porodicom.

Braća su hitno prebačena u obližnju bolnicu  ali je bilo kasno. Džoši je preminuo kasnije te večeri, a Džestin dva dana kasnije.

Džonatan Hatami, zamjenik okružnog tužioca, izjavio je da je ovo prvi put da je u oblasti Los Anđeles podignuta optužnica protiv roditelja za smrt djece u vezi sa overdozom od droge fentanil.

Upotreba ove droge je u porastu što je uznemirujući trend posljednjih godina u SAD. Usljed istrage koja još nije završena tužilac nije želio da iznosi više detalja o tome na koji su način blizanci bili izloženi drogi.

Aleksa (14) se nije šišao tri godine kako bi donirao kosu za izradu perika djeci oboljeloj od karcinoma

Aleksa (14) se nije šišao tri godine kako bi donirao kosu za izradu perika djeci oboljeloj od karcinoma

- Još četiri slična slučaja imali smo u posljednjih šest jmeseci u Los Anđelesu. Djeca su najvrjednije što imamo. Ona ne kupuju fentanil, ona ga ne puše. Odrasli rade sve to, ali nevina djeca plaćaju najveću cijenu. To je neprihvatljivo - rekao je Hatami.

Majka mališana Džestis Džejms izvedena je pred sud u utorak i izgledala je izbezumljeno. U publici je bilo još nekoliko članova njene porodice. Ona je zadržana u pritvoru nakon što joj je određena kaucija od četiri miliona dolara.

Na narednom pojavljivanju pred sudom zakazanim za 31. jul njoj će biti određen advokat. Članovi porodice tvrde da je ona brižna majka i da ne bi učinila ništa nažao sinovima. Blizanci su nedavno proslavili treći rođendan, a za Dan nezavisnosti su bili na plaži odakle su posmatrali vatromet.

Porodica je osnovala fond "GoFundMe" kako bi se prikupio novac za sahranu dječaka.

- Ovo je zaista teško za porodicu. Želimo da svi postnau svjesni opasnosti od fentanila - rekla je baka dječaka Regina Holms.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.