САД

Трамп описао како је преживио атентат, па рекао да ће Бајден изазвати Трећи свјетски рат

  • Извор: Телеграф
  • 19.07.2024. 07:12

Доналд Трамп прихватио је републиканску предсједничку номинацију пред одушевљеном публиком од хиљаде људи на Националној конвенцији Републиканаца у Милвокију у свом првом говору након атентата.

"Кандидујем се да будем предсједник цијеле Америке, а не половине Америке, јер нема побједе у побједи за половину Америке", рекао је, у изразитој промјени тона за типично ратоборног бившег предсједника.

Трамп је описао и како је за длаку преживио покушај његовог убиства, рекавши одушевљеној публици да је био тамо само "милошћу Свемогућег Бога", додавши: "Бог је био на мојој страни".

"Чуо сам гласан звиждук и осјетио да ме нешто јако ударило у ухо"

"Чуо сам гласно звиждање и осјетио да ме нешто јако, јако јако ударило у десно ухо", рекао је док му је ухо још увијек било прекривено дебелим завојем. "Рекао сам себи: 'Опа, шта је то било? Може бити само метак."

Ово ја најстарији унука Доналда Трампа

Ово ја најстарији унука Доналда Трампа

Када је рекао окупљенима да "не би требао бити овдје", публика му је узвратила: "Да, јеси!" С фотографијама крвавог Трампа које се приказују на екранима иза њега, Трамп је похвалио агенте Тајне службе који су пожурили уз њега и одали почаст погинулом ватрогасцу добровољцу, љубећи његову ватрогасну кацигу.

Бивши предсједник имао је неуобичајено помирљив тон у уводним тренуцима говора, када је формално прихватио предсједничку номинацију странке.

Тврдио да ће Бајден покренути Трећи свјетски рат

Али брзо се окренуо према уходаним нападима на Бајденову администрацију за коју је рекао да "уништава" земљу. Тврдио је без доказа да су његове кривичне оптужнице дио демократске завјере, упозорио да ће Бајден покренути "Трећи светски рат" и описао "инвазију" миграната преко јужне границе, преноси Хина.

Јавни линч Доналда Трампа прије покушаја убиства

Јавни линч Доналда Трампа прије покушаја убиства

Као што је чинио током цијеле своје политичке каријере, Трамп је тврдио да само он може спасити све мању нацију од сигурне пропасти.

Прије говора приказан је филм о његовом животу, окупљени су поздравили долазак бивше прве даме Меланије Трамп која се придружила осталим члановима породице на трибинама, а Трампа је представио предсједник УФЦ-ове борилачке фирме Дана Вајт.

Прије тога огласили су се и бивши професионалнирвач Хулк Хоган те Трампов син Ерик.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.