SAD

Tramp opisao kako je preživio atentat, pa rekao da će Bajden izazvati Treći svjetski rat

  • Izvor: Telegraf
  • 19.07.2024. 07:12

Donald Tramp prihvatio je republikansku predsjedničku nominaciju pred oduševljenom publikom od hiljade ljudi na Nacionalnoj konvenciji Republikanaca u Milvokiju u svom prvom govoru nakon atentata.

"Kandidujem se da budem predsjednik cijele Amerike, a ne polovine Amerike, jer nema pobjede u pobjedi za polovinu Amerike", rekao je, u izrazitoj promjeni tona za tipično ratobornog bivšeg predsjednika.

Tramp je opisao i kako je za dlaku preživio pokušaj njegovog ubistva, rekavši oduševljenoj publici da je bio tamo samo "milošću Svemogućeg Boga", dodavši: "Bog je bio na mojoj strani".

"Čuo sam glasan zvižduk i osjetio da me nešto jako udarilo u uho"

"Čuo sam glasno zviždanje i osjetio da me nešto jako, jako jako udarilo u desno uho", rekao je dok mu je uho još uvijek bilo prekriveno debelim zavojem. "Rekao sam sebi: 'Opa, šta je to bilo? Može biti samo metak."

Ovo ja najstariji unuka Donalda Trampa

Ovo ja najstariji unuka Donalda Trampa

Kada je rekao okupljenima da "ne bi trebao biti ovdje", publika mu je uzvratila: "Da, jesi!" S fotografijama krvavog Trampa koje se prikazuju na ekranima iza njega, Tramp je pohvalio agente Tajne službe koji su požurili uz njega i odali počast poginulom vatrogascu dobrovoljcu, ljubeći njegovu vatrogasnu kacigu.

Bivši predsjednik imao je neuobičajeno pomirljiv ton u uvodnim trenucima govora, kada je formalno prihvatio predsjedničku nominaciju stranke.

Tvrdio da će Bajden pokrenuti Treći svjetski rat

Ali brzo se okrenuo prema uhodanim napadima na Bajdenovu administraciju za koju je rekao da "uništava" zemlju. Tvrdio je bez dokaza da su njegove krivične optužnice dio demokratske zavjere, upozorio da će Bajden pokrenuti "Treći svetski rat" i opisao "invaziju" migranata preko južne granice, prenosi Hina.

Javni linč Donalda Trampa prije pokušaja ubistva

Javni linč Donalda Trampa prije pokušaja ubistva

Kao što je činio tokom cijele svoje političke karijere, Tramp je tvrdio da samo on može spasiti sve manju naciju od sigurne propasti.

Prije govora prikazan je film o njegovom životu, okupljeni su pozdravili dolazak bivše prve dame Melanije Tramp koja se pridružila ostalim članovima porodice na tribinama, a Trampa je predstavio predsjednik UFC-ove borilačke firme Dana Vajt.

Prije toga oglasili su se i bivši profesionalnirvač Hulk Hogan te Trampov sin Еrik.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.