Републикански предсједнички кандидат

Трамп: Мој план ће брзо побиједити инфлацију

  • Извор: СРНА
  • 05.09.2024. 20:48

Републикански предсједнички кандидат Доналд Трамп рекао је групи руководилаца и индустријских лидера да жели да предводи "националну економску ренесансу" повећањем производње енергије, прихватањем криптовалута и драстичним смањењем државне потрошње, као и корпоративних пореза за компаније које производе у САД.

Трамп је у обраћању Економском клубу Њујорка рекао да ће елиминисати 10 важећих прописа за сваки нови пропис који усвоји администрација.

Маск спреман да служи у Трамповој администрацији

Маск спреман да служи у Трамповој администрацији

Он је додао да се извршни директор компаније "Тесла" и "Спејс икс" Илон Маск сложио да предводи комисију која ће извршити финансијску ревизију савезне администрације, да би се уштед‌јеле милијарде долара.

"Мој план ће брзо побиједити инфлацију, брзо снизити цијене и поново покренути експлозиван економски раст", нагласио је републикански кандидат.

Трамп је разговарао са истом групом лидера прије осам година, а данас је хвалио своја економска достигнућа док је био на предсједничкој функцији, укључујући отварање радних мјеста под његовим надзором, смањење пореза и прописа и напоре да се поново преговара о трговинским споразумима.

Трамп је раније представио идеју о смањењу стопе корпоративног пореза са 21 на 15 одсто, али је сада појаснио да би то било само за компаније које имају производњу у САД.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: