Republikanski predsjednički kandidat

Tramp: Moj plan će brzo pobijediti inflaciju

  • Izvor: SRNA
  • 05.09.2024. 20:48

Republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp rekao je grupi rukovodilaca i industrijskih lidera da želi da predvodi "nacionalnu ekonomsku renesansu" povećanjem proizvodnje energije, prihvatanjem kriptovaluta i drastičnim smanjenjem državne potrošnje, kao i korporativnih poreza za kompanije koje proizvode u SAD.

Tramp je u obraćanju Еkonomskom klubu Njujorka rekao da će eliminisati 10 važećih propisa za svaki novi propis koji usvoji administracija.

Mask spreman da služi u Trampovoj administraciji

Mask spreman da služi u Trampovoj administraciji

On je dodao da se izvršni direktor kompanije "Tesla" i "Spejs iks" Ilon Mask složio da predvodi komisiju koja će izvršiti finansijsku reviziju savezne administracije, da bi se ušted‌jele milijarde dolara.

"Moj plan će brzo pobijediti inflaciju, brzo sniziti cijene i ponovo pokrenuti eksplozivan ekonomski rast", naglasio je republikanski kandidat.

Tramp je razgovarao sa istom grupom lidera prije osam godina, a danas je hvalio svoja ekonomska dostignuća dok je bio na predsjedničkoj funkciji, uključujući otvaranje radnih mjesta pod njegovim nadzorom, smanjenje poreza i propisa i napore da se ponovo pregovara o trgovinskim sporazumima.

Tramp je ranije predstavio ideju o smanjenju stope korporativnog poreza sa 21 na 15 odsto, ali je sada pojasnio da bi to bilo samo za kompanije koje imaju proizvodnju u SAD.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: