Амерички милијардер

Маск спреман да служи у Трамповој администрацији

  • Извор: СРНА
  • 05.09.2024. 17:44

Амерички милијардер Илон Маск изјавио је да је спреман да служи својој земљи без плате и формалне позиције, поводом извјештаја да републикански предсједнички кандидат Доналд Трамп намјерава да прихвати његов приједлог за успостављање комисије за ефикасност администрације уколико побиједи.

"Радујем се што ћу служити Америци ако се укаже прилика. Није потребна плата, ниједна титула, није потребно признање", написао је Маск на мрежи "Икс".

Очекује се да ће бивши предсједник Трамп изложити свој економски план у говору пред Економским клубом Њујорка.

Овај план ће укључивати стварање административне комисије за ефикасност коју је предложио Маск, пише "Вол стрит џурнал".

Посљедњих мјесеци Маск је више пута изразио спремност да преузме посао надзора ефикасности администрације током потенцијалног Трамповог мандата.

Међутим, Трамп је прошле седмице изразио сумњу да би милијардер могао да буде дио његовог тима, рекавши да ће извршни директор "Спејс икса" и "Тесле" вјероватно бити превише заузет да би служио у његовом кабинету.

Истовремено је наговијестио да би Маск могао да игра консултантску улогу у његовој администрацији уколико он побиједи на изборима у новембру.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: