Броја кривична дјела

Швајцарска: Осуђен бизнисмен, запошљавао на црно раднике из БиХ

  • Извор: Независне
  • 01.05.2024. 09:08

Суд у швајцарском Роршаху потврдио је данас осуђујућу пресуду за бизнисмена (37) поријеклом из БиХ, који је рођен у Швајцарској.

Како се наводи у пресуди, он мора да одслужи затворску казну у трајању од 9 мјесеци, након чега му је забрањен улазак у Швајцарску наредних 5 година.

Како преносе швајцарски медији, њему се судило због тога што је ковид помоћ од државе добио на превару, а истовремено је запошљавао раднике на црно, које је доводио из Босне и Херцеговине.

Прича о Првом мају – од протеста и радничких права до уранка

Прича о Првом мају – од протеста и радничких права до уранка

Само почетком 2020. године довео је неколико радника који су у земљу ушли са туристичком визом, а које је он крио код себе. Ти радници нису имали апсолутне никакве дозволе за рад у Швајцарској.

Такође, он се терете и да је на превару дошао до ковид кредита, који је 2020. године Швајцарска давала компанијама како би опстали.

Иначе, ово није прва превара бх. држављана са овим кредитом. Тако је крајем прошле године осуђен још један БиХ држављанин који је од државе узео зајам од 240.000 франака како би обезбједио ликвидност фирме. Такође, увјеравао је да има наруџбе у износу од 200.000 франака.

Шта је ово експлодирали изнад Украјине? Мистериозна свјетлост обасјала пола земље

Шта је ово експлодирали изнад Украјине? Мистериозна свјетлост обасјала пола земље

Међутим, виши суд у пресуди наводи да нема сумње да је он овај зајам искористио да подмири старе, већ постојеће дугове, што није била намјена овог кредита, пишу Независне.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:45 АТВ интервју: Митрополит Тихон

    ''АТВ интервју: Митрополит Тихон

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:20 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:35 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.