Broja krivična djela

Švajcarska: Osuđen biznismen, zapošljavao na crno radnike iz BiH

  • Izvor: Nezavisne
  • 01.05.2024. 09:08

Sud u švajcarskom Roršahu potvrdio je danas osuđujuću presudu za biznismena (37) porijeklom iz BiH, koji je rođen u Švajcarskoj.

Kako se navodi u presudi, on mora da odsluži zatvorsku kaznu u trajanju od 9 mjeseci, nakon čega mu je zabranjen ulazak u Švajcarsku narednih 5 godina.

Kako prenose švajcarski mediji, njemu se sudilo zbog toga što je kovid pomoć od države dobio na prevaru, a istovremeno je zapošljavao radnike na crno, koje je dovodio iz Bosne i Hercegovine.

Priča o Prvom maju – od protesta i radničkih prava do uranka

Priča o Prvom maju – od protesta i radničkih prava do uranka

Samo početkom 2020. godine doveo je nekoliko radnika koji su u zemlju ušli sa turističkom vizom, a koje je on krio kod sebe. Ti radnici nisu imali apsolutne nikakve dozvole za rad u Švajcarskoj.

Takođe, on se terete i da je na prevaru došao do kovid kredita, koji je 2020. godine Švajcarska davala kompanijama kako bi opstali.

Inače, ovo nije prva prevara bh. državljana sa ovim kreditom. Tako je krajem prošle godine osuđen još jedan BiH državljanin koji je od države uzeo zajam od 240.000 franaka kako bi obezbjedio likvidnost firme. Takođe, uvjeravao je da ima narudžbe u iznosu od 200.000 franaka.

Šta je ovo eksplodirali iznad Ukrajine? Misteriozna svjetlost obasjala pola zemlje

Šta je ovo eksplodirali iznad Ukrajine? Misteriozna svjetlost obasjala pola zemlje

Međutim, viši sud u presudi navodi da nema sumnje da je on ovaj zajam iskoristio da podmiri stare, već postojeće dugove, što nije bila namjena ovog kredita, pišu Nezavisne.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

    ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.