ATV

Има рањених

Сукоби Израела и Хезболаха на граници са Либаном

  • Извор: Агенције
  • 10.12.2023. 21:32

Израел и Хезболах сукобили су се на граници са Либаном.

Напад је услиједио након што су припадници Хезболаха лансирали дронове и пројектиле ка положајима израелских снага која је потом из ваздуха гађала неколико градова и насеља на југу те државе.

Локални либански званичник Али Хиџази рекао је да су израелски авиони гађали град Ајтарун, гдје су уништили пет кућа а већи број су оштетили. Према његовим ријечима, рањено је пет особа.

Напади израелске војске пријављени су и на ободима либанског села Јарун. У другом нападу на оближње село Рмејх, оштећени су прозори, излози и школа.

Врањеш за АТВ: Оптужница против Додика и Лукића заснована на квази-закону

Врањеш за АТВ: Оптужница против Додика и Лукића заснована на квази-закону

Израелска војска није коментарисала извјештаје о нападима.

Израел и либански Хезболах размјењивали су ватру од почетка сукоба у Гази прије два мјесеца. Насиље је, углавном било ограничено на погранично подручје.

Израелска војска раније је саопштила да су "сумњиве летјелице" прешле из Либана и да су двије пресретнуте. Два израелска војника лакше су рањена.

Дедић се на федералним медијима хвалио злочинима

Дедић се на федералним медијима хвалио злочинима

Сирене за ваздушну опасност огласиле су се на неколико локација на југу Израела.

Хезболах је саопштио да су напади извршени као подршка Палестинцима у Појасу Газе. У саопштењу либанске милитантне групе наводи се да су лансирали експлозивне дронове на командне положаје израелске војске недалеко од мјеста Јара. У другом саопштењу се истиче да су лансирали ракете "Буркан" које могу да носе више стотина килограма експлозива.

(Фото: Танјуг АП/Илустрација)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм