ATV

Гост Недјељних вијести

Врањеш за АТВ: Оптужница против Додика и Лукића заснована на квази-закону

  • Извор: АТВ
  • 10.12.2023. 21:20

Подизањем оптужнице пред Судом БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника“ Српске Милоша Лукића повријеђена су њихова људска права, поручио је омбудсман БиХ за људска права из реда српског народа Невенко Врањеш гостујућу у Недјељним вијестима са Предрагом Ћурковићем а поводом 10. децембра - Међународног дана људских права.

"Оптужница је заснована на једном квази-закону који се, као такав, није могао наћи у правном поретку ове земље јер га је неовлаштено и самостално донијело једно лице. Када утемељите оптужницу на једном ништавом закону онда тај читав процес не може да буде ваљан, односно све остало што спроводите у том процесу баца сумњу или га је немогуће спроводити“, рекао је Врањеш за АТВ.

Врањеш је додао да се овдје ради о једном изабраном и једном именованом лицу.

"Изабраном лицу које има огроман гласачки потенцијал и уколико постоје политичке интенције да се то лице елиминише из политичког живота то свакако није начин, то је за сваку осуду. Мислим да сваком политичару треба да суди народ који га бира, а никако судови или тужилаштва на бази квази-оптужница“, рекао је Врањеш и додао:

"Претпостављам и сумњам да су и Тужилаштво и судови под страховитим притиском јер овај процес прати снажна политизација, снажан притисак јавности, чак међународних субјеката. Све то заједно говори о карактеру тог процеса“.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм