Језиво

Стравични детаљи убиства манекенке Кристине: ''Пажљиво уклонио'' материцу

  • Извор: Телеграф
  • 16.09.2024. 17:51

Отац убијене финалисткиње Мис Швајцарске, Кристине Јоксимовић, пронашао је њену главу у кесици за смеће у вешерници, гдје су њени остаци који су дјелимично самљевени у блендеру остављени док су се њена мала дјеца играла у близини, несвјесна онога што се дешавало.

Како је ексклузивно открио породични пријатељ за Дејли Мејл, Кристина Јоксимовић (38) била је угушена, раскомадана и одсјечена јој је глава, а за овај монструозан злочин осумњичен је њен муж ког су швајцарски медији идентификовали као Томаса (41), с обзиром на то да се по тамошњим законима не може објавити право име због претпоставке невиности.

Како се наводи, он је Кристини након убиства извадио материцу.

Држао жену ''заробљену'' у стану због једне сумње

Држао жену ''заробљену'' у стану због једне сумње

Њене остатке открио је њен отац 13. фебруара, а пријатељ породице је рекао да је пронашао црну кесу са плавом косом која је вирила из вешернице велике куће на "златном брду" у Бинингену, близу Базела, мјесту на којем живе имућнији људи.

"Када је отворио црну кесу, видио је њену одсјечену главу са косом која је још била причвршћена", изјавио је пријатељ породице који је рекао и да познаје Кристинине родитеље и друге рођаке већ годинама.

Језиво откриће

Кристинин отац је до узнемирујућег открића дошао након што је био у кући неколико сати, вечерајући са својим унукама, узраста три и четири године, и разговарајући са Томасом, који се упорно правио да не зна гдје му је супруга, прича једна од Кристиних блиских пријатељица.

Њени родитељи су се први пут забринули када су добили позив из вртића њихове унуке, одакле су их позвали да дођу по дјецу пошто њихова кћерка није дошла.

''Тикток'' има 15 минута да спријечи забрану у САД

''Тикток'' има 15 минута да спријечи забрану у САД

Приликом одвођења дјеце кући, Томас је тврдио да не зна гдје је Кристина и понудио је њеном оцу нешто да попије.

"Сатима се претварао као да је све у реду, разговарајући са њеним оцем и припремајући вечеру за све прије него што је дјецу ставио у кревете. Њен отац је отишао да покупи њену мајку и вратио се кући", прича извор.

"Томас је стално инсистирао да не зна гдје је Кристина и тврдио је да она 'понекад само оде'", прича он.

"Њена мајка је жељела да пријави нестанак полицији, али нису могли ништа да ураде јер није била нестала више од једног дана, а Томас је на крају спустио телефон", рекла је пријатељица.

Док је Томас разговарао са својом таштом, Кристинин отац је тражио трагове своје кћерке у свакој просторији куће.

Када је стигао до "изолованог бункера са дебелим бетонским зидовима" у подруму, гдје се налази вешерница, видио је велику црну кесу са праменовима косе који су вирили.

Осумњичени испричао детаље убиства Ескобара: Пуцао сам му у главу

Осумњичени испричао детаље убиства Ескобара: Пуцао сам му у главу

"Када је отворио кесу и пронашао њену одсјечену главу унутра, побјегао је из гараже кроз врата вичући и рекао пролазнику да позове полицију, прије него што се вратио кући да се суочи са својим зетом, који је био запањен јер вјероватно није мислио да ће неко пронаћи њено тијело", додаје извор.

"Када је полиција стигла у кућу и одвела Томаса у лисицама, хладно је рекао њеној мајци: 'Па, рекли сте ми да ћете се само кратко задржати.' Није показао никакву кајање. Колико мораш бити поремећен да не покажеш ниједну емоцију?", питају се пријатељи.

Огроман шок

Други извор, педесетдеветогодишњи пријатељ породице, рекао је да је убиство Кристине било "огроман шок" за породицу.

"Њен отац је јак и некако се држи, али очигледно тренутно прима психолошку помоћ. Њена смрт га разбија. Њена мајка је потпуно уништена. Свакодневно иде код психијатра, не може да се носи са тим, што је разумљиво", прича извор.

Кристина блиска пријатељица је додала: "Не знам шта да кажем њеним родитељима. Не можете их утјешити ничим, јер правда за нешто овако не постоји, без обзира колико ће дуготрајна казна бити."

Погледајте реакцију предсједнице у тренутку снажног земљотреса

Погледајте реакцију предсједнице у тренутку снажног земљотреса

Прошле недјеље, Томасу су швајцарски савезни суда у Лозани одбио захтјев за пуштање из притвора - након што је већ био одбијен на нижем суду - будући да је истрага која је у току показала да постоје "конкретне назнаке менталне болести" у вези са случајем.

"Прошла недјеља је била посебно тешка за нас, њене пријатеље, након што су ови страшни детаљи изашли на свјетлост у суду. Од када је умрла, само функционишемо и имамо тренутке када све што можемо да радимо је да плачемо. Ово су ожиљци, дубоки ожиљци, који ће остати цијели наш живот", рекла је Кристинина пријатељица.

Рекла је и да је била пријатељ са Кристином дуго прије него што је упознала Томаса, али је жељела да остане анонимна због страха од посљедица ако буде пуштен из притвора.

"Ако изађе, сви смо у опасности, посебно његова дјеца", рекла је.

Срцепарајућа порука кћеркица и борба за старатељство

Кристинине мале кћерке добиле су третман код дјечјих психолога, који су им на сахрани објаснили да је њихова мама "отишла да спава" и да "није више ту", према пријатељу породице.

Сада, осам мјесеци након страшног убиства, пријатељи и познаници и даље остављају цвијеће испред Кристинине куће и на њеном гробу.

Такође, на њеном гробу је дирљив умјетнички рад који су њене кћерке направиле, са натписом на српском језику: "Волимо те."

Пријатељица породице је открила да се води борба за старатељство над двоје дјеце, о којој желе да се брину Кристини родитељи и њена сестра.

Кристини родитељи се наводно сматрају сувише старим да би дугорочно бринули о маленим дјевојчицама, а њихово ментално стање је такође доведено у питање.

Оженио се Борис Бекер

Оженио се Борис Бекер

И Томасова сестра, која живи у његовом родном граду Берну са својом породицом, сада је поднијела захтјев за старатељство, тврди Кристинина пријатељица. Сестра наводно има подршку свог и Томасовог оца милионера, као и његових колега адвоката.

"Кристинини родитељи су из средње класе и не могу да побиједе против скупих адвоката његове породице", рекла је пријатељица породице.

Наводна борба за старатељство долази након што је Дејли Мејл открио све детаље онога што се догодило Кристини, на основу судских докумената.

Нови детаљи из обдукционог налаза

Извјештај обдукције показује да је Кристини глава одсјечена када је њен муж распарчао њено тијело помоћу кружне тестере, ножа и баштенских маказа.

Такође је "пажљиво уклонио" Кристинину материцу, која је била једини орган који је извучен из њеног торза, а за ово "намјерно сакаћење или ритуално деградирање тијела" се вјерује да указује на то да Томас има ментални поремећај, према судским списима.

Неки дијелови Кристининог тијела су самљевени моћним индустријским блендером, а неке је растворио у хемикалијама.

Истражитељи су открили да је, док је распарчавао тијело мајке двоје дјеце, Томас пуштао Јутјуб видео снимке на свом телефону.

Да ли ће Рим дати дозволу Кијеву за коришћење оружја дугог домета? Огласила се Мелони

Да ли ће Рим дати дозволу Кијеву за коришћење оружја дугог домета? Огласила се Мелони

Обдукција је показала да је узрок Кристинине смрти било дављење, са "црвеним трагом на врату".

Њено тијело је показало знакове повреда насталих прије смрти, са посјекотинама на образу, испод обрве и на носу, као и неколико модрица на десној поткољеници, стопалу, лопатицама и потиљку.

Детаљно испитивање Кристинине главе открило је ране које указују на то да је је њена коса чупана.

Стручњаци који су анализирали распарчавање њеног тијела рекли су да је Томас користио кружну тестеру, нож и пар баштенских маказа, прије него што је бацио различите дијелове тијела у блендер.

Швајцарски медији извјештавају да је Томас признао да је убио Кристину, али да тврди да се то десило у самоодбрани након што га је напала ножем. Потом је наводно рекао да је распарчао бившу манекенку - са којом има двоје дјеце - "у паници".

Истражитељи су рекли да је Томас показао "недостатак емпатије и хладнокрвност након што је убио своју жену" и да је приказао "садистичко-социопатске особине" у њиховој психолошкој процјени, док су тужиоци изјавили да је бизнисмен ухватио партнерку за врат и ударио је, преноси Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.